Trenutno čitaš
Kako ovo ljeto zablistati otkriva nam Kika, majstorica transformacija

Kako ovo ljeto zablistati otkriva nam Kika, majstorica transformacija

kika mirjana milošević makeup
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Ljeto je vrijeme kada svi želimo da zablistamo, a nema bolje osobe koja će nam pomoći u tome od Kike Mirjane Milošević, majstorice transformacija. Kika nam otkriva svoje tajne, iskustva i savjete kako postići savršen ljetni izgled.

Kika je osoba koja voli svoj posao i to se vidi na prvi pogled. Ona ne kaže “idem da radim”, već “idem da crtam, šminkam, glumim”. Njena strast prema transformacijama, bilo da se radi o klasičnom makeup-u ili specijalnim efektima, jasno je izražena u svakom njenom radu.

Kika objašnjava kako njeni klijenti često reaguju sa nevjericom i oduševljenjem kada vide rezultate. Njene transformacije su toliko impresivne da često ostavljaju ljude bez riječi. Iako ne otkriva svoje tajne, jasno je da poseduje posebnu vještinu u stvaranju iluzija.

Kika voli raditi na različitim projektima, od beauty šminke do specijalnih efekata za filmove i muzičke spotove. Svaki projekat za nju predstavlja novi izazov i priliku da pokaže svoju kreativnost. Jedna od njenih najznačajnijih saradnji bila je sa Annom Dello Russo, urednicom Voguea. Rad sa njom pružio joj je veliko iskustvo i promijenio njen pristup poslu. Takođe, voli da radi sa domaćim poznatim ličnostima, poput Tee Tairović.

Ljetni makeup savjeti

Kika preporučuje minimalizam kada je u pitanju ljetni makeup. “Manje je više,” kaže ona. Trendovi za ovo ljeto uključuju glossy izgled koji se postiže minimalnom količinom pudera i hidratantnom kremom sa zaštitnim faktorom. Ovo osigurava besprijekornu kožu i zaštitu od sunca.

Za ljetovanje, ona preporučuje lagane proizvode poput Estée Lauder tečne podloge i catrice tečnih rumenila koja ne isušuju kožu. Ovi proizvodi pružaju prirodan i glossy izgled koji je idealan za ljetne dane.

Skin care rutina

Priprema kože je ključna za dobar makeup. Kika naglašava važnost rutine u njezi kože, uključujući korišćenje hidratantnih krema koje pružaju dugotrajnu hidrataciju. Redovna njega kože pomaže da ona bude svježa i spremna za makeup.

Ljeti, manje je zaista više. Fokusiraj se na hidrataciju iznutra i izvana, zaštitu od sunca i minimalizam u makeup-u.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum