Trenutno čitaš
Kako se slojevito obući? Jednostavni načini da unaprijediš svoj stil ove sezone.

Kako se slojevito obući? Jednostavni načini da unaprijediš svoj stil ove sezone.

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Slojevito oblačenje je neizostavno tokom promjene sezona, a naročito tokom jeseni.

Iskoristi svoje postojeće favorite uzimajući u obzir klasične tehnike nanošenja slojeva na koje se street style trendseteri oslanjaju iznova i iznova. Od korzeta do udobnih džempera, ovo su savjeti i trikovi koje trebaš znati i koji će ti pomoći da savladate umjetnost slojevitosti.

© Getty

Paola Alberdi na Paris Fashion Weeku AW23-24

Vječno laskava rolovka je osnovni element garderobe bez kojeg ne smiješ ostati ove jeseni. Usko pripijena crna verzija ide uz apsolutno sve, ali ako želiš dodati tračak boje, obuci rolovku ispod prevelikog blejzera ili preko cvjetne midi suknje.

© Getty

Francesca Saffari na Paris Fashion Weeku AW23-24

Želiš transformisati klasičnu košulju iz prijelaznog perioda u udoban zimski outfit? Eksperimentiši s pletenim prslukom da promijeniš oblik i dodaš toplinu.

© Getty

Thassia Naves na Milanskoj nedjelji mode SS23

Monohromatska kombinacija ti omogućava da stvoriš osjećaj dubine. Uzmi tradicionalno ljetnu nijansu, na primjer limun žutu, i kombinuj je s kardiganom za vrhunski prelazni outfit. Alternativno, odluči se za istu boju od glave do pete i iskoristi priliku da eksperimentišeš s kontrastnim teksturama.

© Getty

Olivia Palermo na New York Fashion Weeku AW23

Dodavanje tankog kaiša preko pletenih slojeva je super jednostavan način da zadržiš svoju siluetu i pružite fokusnu tačku. Razmisli o tome da sve to povežeš sa čizmama do butina u istom materijalu ili boji kao i kaiš.

Pročitaj

© Getty

Razmisli o spajanju nekoliko klasičnih printova kroz kaput ravnog kroja i preveliki blejzer. Karo, prugice i tartan istovremeno djeluju ugodno i sezonski.

© Getty

Zita D’Hauteville na Paris Fashion Weeku AW23-24

Korzeti i steznici su se kroz istoriju nosili ispod odjeće, ali nemoj dozvoliti da te to spriječi u eksperimentisanju. Stavi pripijeni komad preko obimne bluze kako da kreiraš oblik pješčanog sata – siluetu ove sezone.

Launchmetrics Spotlight

Kardigani su cool i ove sezone, a možeš birati između raznih stilova, boja i krojeva.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum