Trenutno čitaš
Kako postići TikTok makeup trend ‘Cold Girl’ za tvoj najljepši zimski izgled

Kako postići TikTok makeup trend ‘Cold Girl’ za tvoj najljepši zimski izgled

L'Occitane
L'Occitane

Tokom ljeta, trend “sunburned” makeup postao je viralan na TikToku, a ljudi su glumili izgled da se upravo vraćaju sa plaže. Sada kada temperature padaju, TikTokeri pokušavaju “cold girl” makeup – kao kad tek uđeš sa hladnoće i sjediš kraj kamina.

Postoji nekoliko koraka koji razlikuju ljetni trend rumenila od zimskog izgleda. Rumenilo ide preko obraza i nosa. Ali razmisli kako izgledaš kada ti je hladno. Vrh nosa postaje ružičast, zar ne? Dakle, tu bi trebalo da ide rumenilo. Baza bi trebala biti prilično mat, jer ovo nije rosni look za toplo vrijeme. Sjenilo je svjetlucavo i ledeno u bijeloj ili srebrnoj boji. Ista nijansa ide i na gornji dio usana u blizini Cupidovog luka.

TikTok

Govoreći o usnama, gotovo svaka ružičasta ili crvena nijansa funkcioniše, ali bi trebala imati onaj “upravo poljubljena” izgled s više boje u sredini i raspršenim sa strane. Ostalo je na tebi, da li želiš da dodaš olovku za oči i maskaru ili da ostane prirodnije.

@daniellemarcan

tbh i have this look everyday #makeup #beauty

♬ 505 Sped Up – @w444nd

TikTokerka @daniellemarcan dodala je eyeliner i gomilu maskare svom izgledu za malo dodatne glamuroznosti.

@hayleybuix

Pročitaj

Ready for the winter ❄️ ib @zoekimkenealy #makeuptutorial #wintermakeup #makeuptransformation

♬ showed me by madison beer – Madison Beer

Još jedan od naših omiljenih verzija trenda je od @hayleybuix. Ovdje je rumenilo glavno, jer ga nanosi na obraze, nos, usne i kapke. Njena baza je takođe mat.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum