Trenutno čitaš
Kako nositi vintage modu? Savjeti za postizanje retro izgleda.

Kako nositi vintage modu? Savjeti za postizanje retro izgleda.

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Prihvatanje vintage mode nije samo nošenje stare odjeće; radi se o slavljenju bezvremenskih stilova i jedinstvenog šarma prošlih vremena. Bilo da te privlači elegancija 1920-ih ili odvažnost 1980-ih, ovladavanje umijećem vintage mode zahtijeva mješavinu kreativnosti, autentičnosti i samopouzdanja.

Evo nekoliko savjeta koji će ti pomoći da postigneš retro izgled i kanališeš duh tvog omiljenog doba.

Uradi istraživanje:

Prije nego što se upustiš u vintage modu, odvoji vrijeme da istražiš specifične stilove, siluete i trendove ere koja te zanima. Pogledaj stare časopise, filmove i fotografije da razumješ modni senzibilitet tog vremena.

Pomiješaj vintage sa modernim:

Iako je zabavno ići u potpunosti s vintage ansamblom, miješanje vintage komada s modernim stvara uravnoteženiji i savremeniji izgled. Upari vintage bluzu sa savremenim farmerkama ili stilizuj vintage suknju sa modernom majicom za zanimljiv izgled.

Definiši svoju eru:

Identifikuj eru koja najviše rezonuje sa tobom. Bilo da se radi o haljinama s preklopom iz 1920-ih, boemskim vibracijama iz 1970-ih ili o odijelima iz 1980-ih, odabir određene ere pomoći će ti da kreiraš kohezivnu i autentičnu vintage garderobu.

Pažljivo odaberi dodatke:

Aksesoari igraju ključnu ulogu u upotpunjavanju vintage izgleda. Investiraj u dodatke koji odgovaraju eri kao što su kape, rukavice, šalovi i nakit. Aksesoari inspirirani vintage takođe mogu dodati dašak autentičnosti modernoj odjevnoj kombinaciji.

Posjeduj svoj stil:

Vintage moda je izražavanje vaše individualnosti i kreativnosti. Nemoj se bojati eksperimentisati i igrati se s različitim kombinacijama da razviješ svoj jedinstveni stil inspirisan vintage modom.

Pročitaj
makeup Chanel CC Cream Complete Correction SPF 30

Kupuj etički:

Razmisli o kupovini u secon hand radnjama, starinskim buticima i online platformama koje su specijalizovane za vintage odjeću. Ovo ne samo da dodaje šarm tvom izgledu, već i promovira održive i etičke modne prakse.

Zapamti, ljepota vintage mode leži u njenoj sposobnosti da te prenese u drugu eru, dok ti omogućava da izraziš vlastitu individualnost.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum