Trenutno čitaš
Kako će Mars u Djevici uticati na svaki horoskopski znak?

Kako će Mars u Djevici uticati na svaki horoskopski znak?

Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra
Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra

U svakom od nas živi ratnik. U astrologiji, tim ratnikom vlada Mars. Ovo je planeta pogona, borbe, akcije i agresije, naglašavajući način na koji koristimo svoje osnovne instinkte. A kada gladijator naše galaksije aktivira našu volju za pobjedom, ništa nas ne može zaustaviti. Ako se pitate kako će Mars u Djevici uticati na svaki horoskopski znak, došli ste na pravo mjesto.

Djevica je visoko inteligentan, analitičan, produktivan i uslužan horoskopski znak. Od trenutka kada Mars uđe u Djevicu 10. jula, to će nas ohrabriti da uložimo dodatne napore. Takođe će vas potaknuti da upijate informacije poput sunđera. Osjećaćete se inspirisani da pružite ruku pomoći drugima, izgradite nešto od temelja i potrudite se da zadovoljite svog partnera. Kako se Mars odmah spaja sa Sjevernim čvorom u Biku na tačno 0 stepeni 11. jula, jasno je da nam ovaj tranzit pomaže da ostvarimo neke od naših najdubljih ciljeva.

Ultra magazin

Mars ulazi u znak Djevice 10. jula i napušta njenu teritoriju 27. avgusta.

Međutim, nemojmo zaboraviti da je Mars takođe zlonamjerna planeta koja voli svađe i izaziva sukobe. Ne zaboravimo da je Djevica veoma kritičan horoskopski znak koji voli da ukazuje na nedostatke. A kada Mars formira opoziciju sa retrogradnim Saturnom u Ribama 20. jula, možda ćete se osjećati primorani da usporite, provjerite svoj ego i ponovo procijenite metode koje ste koristili. Učite šta ste voljni, a šta niste voljni da radite. Srećom, ruka pomoći stiže kada Mars formira trigon sa Jupiterom u Biku 11. avgusta, blagosiljajući nas s dovoljno pozitivnog pojačanja da nastavimo dalje.

Vaša energija i vitalnost mogu oslabiti oko 22. avgusta, jer će Mars formirati opoziciju sa retrogradnim Neptunom u Ribama, podstičući nas da zavirimo unutra i ojačamo svoj imuni sistem. Samo dan kasnije, Merkur — planetarni vladar Djevice — će se krenuti retrogradno, uzrokujući greške u komunikaciji. Držite se, jer će vam Mars pomoći da iskoristite svoj najdublji rezervoar snage i otpornosti dok formira posljednji trigon sa retrogradnim Plutonom u Jarcu 24. avgusta.

Evo kako bi Mars u Djevici mogao uticati na tvoj znak i/ili podznak:

Ovan

Pripremite se da se osjećate produktivnije i inspirisanije da krenete na posao, jer će Mars u Djevici aktivirati vašu šestu kuću zdravlja i svakodnevne rutine. Iako ste možda skloni pomjeranju svoje granice, nemojte se previše opterećivati ​​prije nego što dopunite rezervoar. Vodite računa da se ne preopterećujete na poslu, jer bi se lako mogla razviti neka drama.

Bik

Mars u Djevici će pokrenuti vašu petu kuću zabave. Nikada nije bilo bolje vrijeme da zaronite u kreativne hobije. To je takođe odlično vrijeme da se družite. Samo pazite da ne pretjerate i zaronite do ušiju za nečim što još nije zaslužilo vašu dugoročnu predanost.

Blizanci

Ako se iznenada posvađate sa članovima porodice i doživite frustracije na porodičnom planu, nije ni čudo. Mars u Djevici će pojačati energiju rasprave u vašoj četvrtoj kući doma i porodice. Predivno je vrijeme da direktno razgovarate o porodičnim pitanjima. Takođe je odličan trenutak da svoju pažnju posvetite uređenju svog životnog prostora i da provedete vrijeme sa bliskim i voljenim osobama od povjerenja.

Rak

Razmislite prije nego što progovorite, posebno dok je Mars u Djevici. S planetom rata koja maršira kroz vašu treću kuću komunikacija i bliske društvene krugove, sigurno ćete na ovaj ili onaj način izraziti svoje frustracije. Međutim, to ne znači da se ne trebate zauzeti za sebe. Dozvolite ovom tranzitu da vam pokaže moć komuniciranja vaših potreba bez nanošenja nepotrebnog bola.

Ultra magazin

Lav

Sa Marsom koji prenosi novac u vašu drugu kuću materijalnog bogatstva i samopoštovanja, možda ćete sami sebe kritikovati na osnovu broja cifara na vašem bankovnom računu. U sljedeća dva mjeseca možete iskusiti potpuno novi nivo pokreta i motivacije da povećate svoju zaradu i obavite kupovine zbog kojih ćete se osjećati razmaženo i podržano. Vodite računa da se ne poredite s drugima, jer ne vidite sve jasno.

Djevica

Mars ulazi u vašu prvu kuću, inspirišući vas da se potvrdite i povratite svoj identitet. Ako ste se osjećali pospanije i povučenije od svijeta, cijenićete način na koji će Mars postati vaš vlastiti životni trener. Sada je vrijeme da pobijedite svoje strahove, zauzmete se za svoju autentičnost i borite se za život kakav želite. Međutim, imajte na umu da će Mars vjerovatno naglasiti vašu tešku narav, pa pronađite načine da se ohladite kada vam glava postane prevruća.

Pročitaj

Vaga

Sada kada se Mars odmara u vašoj 12. kući samoće i duhovnosti, možete se osjećati kao da gasite motore i zatvarate vrata. Vaša izdržljivost može biti manja jer vam je potrebno vrijeme da obradite neke od pobjeda koje ste ostvarili u posljednje dvije godine, kao i neke od poraza. Izbacite svoj ego iz ovih iskustava, jer ste vjerovatno naučili mnogo više iz svojih neuspjeha nego iz svojih postignuća. Dajte sebi vremena da se reorganizujete.

Škorpija

Osjećaćete se super aspirativno, jer Mars u Djevici prolazi munjevito kroz vašu 11. kuću nada, snova i vizija. Takođe koristite uticaj koji biste željeli da imate na svoju zajednicu i svijet u cjelini. Možda ćete upasti u debate i drame na društvenim mrežama, ali ćete naći duplo više pristalica i strastvenih obožavatelja. Iskoristite snagu svog proširenog kruga, jer vaša mreža je zaista vaša neto vrijednost.

Foto: Ultra Magazin

Strijelac

Oslobodite svoju unutrašnju boginju, jer Mars maršira kroz vašu 10. kuću publiciteta i ciljeva u karijeri. Možda ćete se u sljedeća dva mjeseca osjećati ekstremno motivisanim, što ovo čini idealnim vremenom za preuzimanje rukovodećih uloga, posvećenost novim odgovornostima i unapređenje. Međutim, ne zaboravimo da je teška glava koja nosi krunu, zato ne dozvolite da vam arogancija ili bezdušna ambicija pomute rasuđivanje. Slušajte konstruktivnu kritiku kada je to opravdano i preuzmite odgovornost.

Jarac

Spremni ili ne, Mars u Djevici će vas odvesti u divlju i vrtoglavu avanturu. Dok planeta strasti napaja vašu devetu kuću ekspanzije i mudrosti, raspoloženi ste da proširite svoje horizonte kroz obrazovne aktivnosti i zapanjujuća nova iskustva. Dozvolite sebi da postanete i akademik i ovisnik o adrenalinu, jer Mars u Djevici daje osjećaj da ste kao gusar koji plovi na otvoreno more.

Vodolija

Mars klizi u sjenke vaše osme kuće intimnosti i tabua. Spremni ste da preuzmete dugoročne obaveze i duhovne i finansijske prirode, ali morate biti spremni za nivo odricanja i ulaganja koje to zahtjeva. Postoji samo toliko toga što možete i ne možete kontrolisati, pa se pobrinite da se prepustite neizvjesnosti transformacije.

Ribe

U naredna dva mjeseca, vaše veze jedan na jedan će postati posebno razotkrivajuće. Dok Mars bira borbe u vašoj sedmoj kući saveznika i neprijatelja, možda ćete se naći u sukobu sa protivnikom. Bilo da je taj protivnik vaš suparnik na poslu – ili vaš voljeni supružnik koji vas ovih dana neprestano ljuti – ovaj tranzit će vam pokazati kako da uskladite sukob, kao i da ga raspršite. Što je još važnije, želi da naučite kako pronaći razliku.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum