Trenutno čitaš
Još jedan modni trend koji je postao viralan

Još jedan modni trend koji je postao viralan

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Ako si u posljednje vrijeme pratila TikTok trendove, onda je moguće da si upratila najnoviji modni trend “primorska baka”. Da, da, dobro si pročitala: Ovog ljeta inspiraciju crpimo od naših baka.

Warner Bros. Pictures

Ako se trenutno pitaš da li smo normalni, potpuno razumijemo. Oblačenje kao baka nije uvijek bilo na vrhu naše modne liste prioriteta. Ali ovaj trend je klasičan, nostalgičan i u osnovi predstavlja stanje duha u kojem želimo živjeti cijelo ljeto.

Ukratko, izgled primorske bake crpi inspiraciju iz estetike viđene u filmovima Nancy Meyers – konkretno, “Something’s gotta give”. Termin je skovala TikTokerka Lex Nicoleta koja objašnjava da se osim mode, stil može okarakterisati predmetima koji su bez napora elegantni, kao što su svježe povrće iz bašte, rashlađeno vino i udoban interijer.

Kada je u pitanju moda, ovaj trend se odnosi na ležernu eleganciju inspirisanu morem – lepršave siluete, materijali od lana, rafija, heklanje i pletivo. Zlatni nakit, biseri i otmjene sunčane naočale su takođe dobri dodaci.

TheEveryGirl

Odjevni predmeti od lana su suštinski za ovu estetiku. Dodaj praktične aksesoare u trendu kao što su slamnati šešir i velika, šik pletena torba za izgled koji je idealan za obavljanje jutarnjih obaveza do ručka sa djevojkama do večernje šetnje plažom, sve u jednom potezu.

Pročitaj

TheEveryGirl

Primorska baka nikada nije bez barem jednog kvalitetnog džempera u svom arsenalu. Visokokvalitetno pletivo, farmerke visokog struka i Birkenstock papuče, savršeni su saputnici za prohladne ljetne noći s prijateljima ili neobavezan večernji izlazak.

TheEveryGirl

Ništa ne kaže “dan na obali” kao džemper na pruge – čak i ako je taj dan na obali zaista samo stanje uma. Prozračni set od pamuka čini neutralan, udoban i moderan osnovni sloj.

TheEveryGirl

Laneni kombinezon je savršen komad za sve ljetne aktivnosti – uključujući šetnju plažom. Minimalni napor, maksimum ljupkosti.

TheEveryGirl

Prava “primorska baka” nikad ne kaže ne pepito uzorku.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum