Trenutno čitaš
IT konferencija INIT 2022 okupila više od 600 učesnika

IT konferencija INIT 2022 okupila više od 600 učesnika

HT Eronet - SMART Blagdanska kampanja
HT Eronet - SMART Blagdanska kampanja

17 predavača sa svih strana svijeta održalo je 15 predavanja u prepunom Banskom dvoru, na drugoj po redu INIT konferenciji. Kvalitetan program, koji je bio raspoređen u dvije sale Banskog dvora, pružio je učesnicima uvid u mnoge atraktivne, aktuelne i edukativne teme iz IT sektora.

IT konferencija INIT 2022

Tokom 10 sati, koliko je trajao ovogodišnji INIT, kroz Banski dvor je prodefilovalo više od 600 učesnika, predavača, organizatora, sponzora i volontera, koji su svi zajedno učinili da INIT 2022 može stati rame uz rame sa velikim evropskim tehnološkim konferencijama.

Od 7 stranih predavača, prisutni su iz prve ruke mogli čuti iskustva i prakse kolega koji imaju priliku raditi za neke od najpoznatijih svjetskih kompanija. Predavanja su osmišljena tako da su pokrila različite oblasti i mnogobrojne teme, kako bi svi prisutni mogli pronaći ona koja odgovaraju njihovom interesovanju. Clean architecture, Functional Programming, Artificial Intelligence, Microservices, Cloud,… sva predavanja redom, ispunila su do posljednjeg mjesta obe sale Banskog dvora, što je bila potvrda organizatorima da su napravili odličan izbor sadržaja za ovogodišnji INIT.

U pauzama od predavanja, učesnici su se mogli upoznati sa radom mnogobrojnih IT kompanija koje su bile sponzori konferencije. Njih 14  imalo je svoje štandove na kojima su programeri mogli saznati više o samoj kompaniji, uslovima rada, projektima i planovima za budućnost.

IT konferencija INIT 2022

Sigurni smo da je mnogo njih na INIT-u ostvarilo prve kontakte sa svojim budućim poslodavcima, što i jeste jedan od ciljeva konferencije – pružiti što više prilika i mogućnosti učesnicima za napredak u karijeri. Pored novih konekcija i saznanja, najsrećniji posjetilac konferencije je kući otišao sa trotinetom koji je osvojio u nagradnoj igri.

Pročitaj

Druga po redu INIT konfrencija realizovala se zahvaljujući podršci mnogobrojnih sponzora: HTEC Group, ProductDock, Bay42, Symphony, Endava, Lanaco, Leda, JSGuru, Dwelt, Seavus, Mistral, ElevateBits, InterVenture, RT-RK, Nova Banka, Nukleus, Mint ICT i Supernova, te prijatelja konferencije: Como, Leži Beg, Fabrika Coffee, BLbit, EESTEC, Teleklik, BLC, Lunaris, Manning i Sportmedia.

IT konferencija INIT 2022

Poslije trogodišnje pauze od predavanja uživo, ovogodišnji INIT potvrdio je koliko je učesnicima nedostajalo druženje face to face sa kolegama iz branše. Uz slogan konferencije “Say Hello World In Person”, završavamo drugu INIT konferenciju i počinjemo pripreme za INIT2023.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum