Trenutno čitaš
Ideathon: Transformacija modne industrije

Ideathon: Transformacija modne industrije

Ideathon

Modna industrija jedna je od najunosnijih, ali i najzagađujućih industrija na svijetu. Uz to, suočava se sa mnogobrojnim izazovima koji pružaju ogromne mogućnosti za inovacije i poboljšanja, posebno u kontekstu bosanskohercegovačke privrede. Od održivog razvoja i optimizacije proizvodnje, do implementacije novih tehnologija, postoji ogroman potencijal za transformaciju cjelokupne industrije. 

Vođeni vizijom transformacije za bolju modnu budućnost Fondacija 787 organizuje modni ideathon pod nazivom “Transformacija modne industrije“. Dvodnevni događaj osmišljen je da okupi preduzetne, kreativne i inovativne žene iz različitih sektora kako bi zajedničkim snagama razvile inovativna poslovna rješenja za modnu industriju. Ideathon će se održati 21. i 22. juna 2024. godine u Sarajevu.

Ideathon

Bilo da si dizajnerka, arhitektica, programerka, preduzetnica, fotografkinja, studentica ili strastvena zaljubljenica u modu i inovacije, ovo je prilika za da radiš na rješenjima koja mogu donijeti pozitivne promjene u industriji koja oblikuje naš svakodnevni život.

Tokom Ideathona, Fondacija 787 će formirati interdisciplinarne timove od 3 do 5 članica među prijavljenim učesnicama. Timovi će, uz pomoć facilitatora i mentora, razvijati inovativna poslovna rješenja na zadanu temu “Transformacija modne industrije. Ova rješenja mogu biti primijenjena u postojećim biznisima ili kroz osnivanje novih preduzeća.

Događaj će učesnicama omogućiti:

  • prostor za učenje, razmjenu znanja, te umrežavanje sa drugim učesnicama koje interesuje ova tema,
  • facilitatorsku i savjetodavnu podršku eksperata prilikom razvijanja rješenja koja se mogu pretvoriti u održiv biznis ili mogu unaprijediti poslovanje već postojećeg biznisa,
  • promociju pobjedničkog tima i rješenja/ideje kroz različite komunikacijske kanale i
  • nagradu u vrijednosti od 3.000 KM za pobjednički tim.

Kriteriji i pravila

  • Učesnice moraju imati najmanje 18 godina, a mogu dolaziti iz bilo kojeg mjesta iz BiH.
  • Rad u toku Ideathona se realizuje u timovima koje oformi Fondacija 787 na osnovu prijava za učešće. Timovi će biti sastavljeni od 3 do 5 osoba i sastav timova se ne može mijenjati tokom trajanja takmičenja.
  • Fondacija 787 se kao organizator ne obavezuje da će štititi ideje i tehnička rješenja koja mogu biti predmet intelektualnog vlasništva. Sve moguće preventivne mjere za zaštitu informacija ili tehničkih elemenata koji mogu biti predmet intelektualnog vlasništva prije sudjelovanja u događaju trebaju poduzeti učesnice.

Rok i način prijave

Prijave za Ideathon otvorene su do 08.06.2024. godine.

Pročitaj

Učešće za sve odabrane kandidatkinje je u potpunosti besplatno. Odabrane učesnice ce biti obaviještene najkasnije do 12. juna i za njih Fondacija 787 pokriva organizacijske troškove, kao i troškove putovanja i smještaja. Prisustvo učesnica se očekuje od 13h u petak 21. juna do 18h u subotu 22. juna.

Svoje prijave možeš poslati popunjavanjem prijavnog obrasca.

Za sva potencijalna pitanja i nejasnoće, možeš nas kontaktirati putem e-maila: info@f787.ba.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum