Trenutno čitaš
Horoskop za jul predviđa da će retrogradna Venera začiniti stvari tokom sezone Lava

Horoskop za jul predviđa da će retrogradna Venera začiniti stvari tokom sezone Lava

Uplovljavamo u prve dane ljeta, ali planete ne posustaju kada je u pitanju izazivanje neke drame, a horoskop za jul najavljuje neke slatke i strastvene trenutke. Kao i obično, dočekujemo jul sa emocionalnom energijom sezone Raka, stavljajući sve u osetljivije i nostalgično stanje uma. 

Jul je mjesec pun napetosti, ali prvih nekoliko dana nam daje priliku da razbistrimo svoje misli, povežemo se sa svojim osjećajima i izgradimo malo vjere u sebe dok savladavamo predstojeće oluje. Za početak, Merkur cazimi u Raku 1. jula dovodi našu komunikacijsku planetu u savršeno poravnanje sa Suncem. Ova konjunkcija je podržana Jupiterom koji voli obilje, pa očekujte velike ideje i blistava otkrića. Dva dana kasnije, prosvetljujući pun mjesec u Jarcu inspiriše nas da ove svježe ideje manifestujemo. Ovu lunaciju podržavaju sretni Jupiter i odgovorni Saturn, pa koristite lunarnu magiju da izgradite čvrst temelj za svoje ciljeve.

Ultra magazin

Naši nivoi energije i komunikacijski tok se pomjeraju sredinom mjeseca, kada moćni Mars i brbljivi Merkur promijene znakove. Mars ulazi u Djevicu orijentisanu na detalje 10. jula, motivišući nas da organizujemo svoje živote i ulijemo više energije u wellness do kraja meseca. Kasnije tog dana Merkur ulazi u Lava, inspirišući nas da komuniciramo s više samopouzdanja i izrazimo svoje ideje bez preispitivanja.

Nedelju dana kasnije, 17. juna, imamo emotivan, ali osnažujući mlad mjesec u Raku. Sunce i Mjesec će se suočiti sa Plutonom gladnim energije u Jarcu, prisiljavajući nas da hodamo kroz plamen naših mračnih strana prije nego što budemo mogli biti potpuno obnovljeni. Međutim, ova lunacija nas podsjeća da nam naša ranjivost takođe može donijeti snagu, stoga otvorite svoje srce za pronalaženje neočekivanih izvora moći.

Retrogradna Venera u Lavu počinje 22. jula i završava se 3. septembra.

Istog dana kada i mladi mjesec, Sjeverni čvor koi upravlja sudbinom i karmički južni čvor ulaze u Ovna i Vagu—promjenu koja će uvesti novu eru pomračenja koja mijenjaju život u vezi s našim identitetima i odnosima. Dok započinjemo ovaj tranzit i prelazimo u posljednju trećinu mjeseca, čvorovi se nalaze u moćnom Velikom krstu sa misterioznim Plutonom i blistavim suncem. Kopamo duboko ispod površine, pripremajući se da djelujemo u skladu sa svojim osnovnim ciljevima i očistimo napetost koja nas je sputavala da se uskladimo sa svojim pravim ja.

Sezona Lavova počinje 22. jula, što je uvijek odlično vrijeme za prigrljaj radosti, kreativnosti i bavljenje stvarima sa strašću. Lavom vlada sunce, tako da naša kosmička zvijezda sija ekstra sjajno u svom kraljevskom i blistavom znaku. Istog dana, ljubavna planeta Venera počinje da se retrogradno kreće u Lavu, započinjući šest sedmica pregleda, revizije i ponovnih radnji u pitanjima romantike, novca i još mnogo toga. Sljedećeg dana, osjetljiva kometa Hiron počinje retrogradno kretanje u Ovnu, dajući nam priliku da zacijelimo stare rane. U kombinaciji sa retrogradnom Venerom, ovo je dobro vrijeme za rad na pronalaženju zaključaka u bolnim prošlim vezama ili situacijama koje su nam umanjile samopouzdanje.

Završavamo stvari s prijeko potrebnom mentalnom jasnoćom, jer logistički Merkur ulazi u praktičnu Djevicu 28. jula. Ovaj tranzit nas blagosilja fantastičnim okom za detalje i pomaže nam da se izrazimo preciznije i pažljivije. Djevica je jedan od znakova kojim valada ova komunikacijska planeta, tako da je Merkurovoj brzini i pameti posebno lako pristupiti tokom ovih posljednjih dana jula, a odlično je vrijeme za društvena i poslovna pitanja.

Pročitajte svoj horoskop za mjesec jul 2023., prema vašem znaku i/ili podznaku:

Ovan

Mjesec počinje osjetljivo i introspektivno, jer sezona Raka aktivira vašu četvrtu kuću usmjerenu na porodicu i dom i gura vas duboko u vaša najznačajnija sjećanja. Ali ne brinite, vašem horoskopu za jul 2023. ne nedostaje uzbuđenja.

Ultra magazin/pinterest

Srećom po vas, akcija se brzo razvija zahvaljujući punom mjesecu u Jarcu 3. jula. Ova lunacija vam donosi prekrasnu priliku da napravite korake u karijeri ili otkrijete neke velike profesionalne projekte. A s obzirom na to da je vaša vladajuća planeta Mars još uvijek povezana sa Venerom koja voli ljepotu, u vašem sektoru kreativnosti, takođe je dobar trenutak da svom projektu date krila. Nebo je granica.

Govoreći o vašem kosmičkom vladaru koji daje energiju, Mars se 10. jula useljava u vašu šestu kuću orijentisanu na posao, dajući vam izdržljivost potrebnu da organizujete svoj život. Izvrsno je vrijeme da započnete novu wellness rutinu ili uključite više fizičkog kretanja u svoj životni stil. Ubrzo nakon toga, mentalni Merkur ulazi u vatreni znak Lava, osvjetljavajući sve vrste novih kreativnih ideja i inspiracije. Iskoristite ovu iskru kao izgovor da počnete da flertujete ili započnete razgovor sa svojom simpatijom.

Ogromni pomaci se materijalizuju sredinom mjeseca, zato se pripremite! Mladi mjesec 17. jula donosi savršenu priliku da se fokusirate prema unutra i riješite probleme koji se odnose na porodicu ili vašu prošlost. Ovo može biti važan trenutak za izlječenje! Ali ono što je još važnije je tranzit sjevernog čvora sudbine u vaš horoskopski znak istog dana. Ovo je prvi put u 17 godina da je ova lunarna tačka koja oblikuje sudbinu dodirnula teritoriju Ovna, i to je uvod u dvogodišnji period hiper-brzog rasta i ponovnog usklađivanja u domenima identiteta i odnosa. Pazite na pomračenja u naredne dvije godine – ona će vam donijeti velike trenutke rasta!

Dok prelazimo iz sezone Raka u sezonu Lava 22. jula, pripremite se za neke velike trenutke intenziteta, jer je sjeverni čvor u vašem znaku zaključan u Velikom krstu sa Suncem, Plutonom, i njegovom sestrinskom tačkom, Južnim čvorom. Usmjerite sve izazove u motivaciju kako biste podstakli svoje ciljeve. Ovo može biti trenutak proboja koji će vam pomoći da se povežete sa svojim pravim putem.

Intenzitet ove posljednje trećine mjeseca doprinosi retrogradnoj Veneri u Lavu, koja počinje u vašem sektoru romantike, seksa i zabavljanja. Pazite na stare ljubavi, nadajući se drugoj šansi – ovaj tranzit ima tendenciju da vrati bivše! Možda će vas tokom ovog perioda privući i drugačija atmosfera od uobičajene, pa se nemojte bojati isprobati nešto novo.

Bik

Vaš horoskop za jul 2023. ima sve: društvene vibracije, romantiku, a možda i malo sjetne ljetne nostalgije.

Ultra magazin/pinterest

Mjesec počinje na društvenoj i živahnoj noti, jer Merkur cazimi u Raku u vašem sektoru komunikacija katalizuje mnogo svježih ideja i uzbudljivih razgovora. Dva dana kasnije, pun mjesec u Jarcu donosi još uzbudljivija otkrića, a ovaj mjesec označava savršeno vrijeme za skok u novo polje interesovanja ili preuzimanje rizika. Samo imajte na umu da će vaša vladajuća planeta Venera biti u kvadratu sa nepredvidivom planetom Uran u vašem znaku tokom ovih prvih dana u mjesecu – pa se pripremite za neočekivane promjene ili iznenadne promjene u dinamici odnosa.

10. jula, energizirajući Mars ulazi u zemljani znak Djevicu i osvjetljava vaš sektor romantike, osnažujući vaš seksualni nagon i donoseći gomilu motivacije da se bavite svojim strastima. U međuvremenu, Merkur ulazi u vašu četvrtu kuću, ohrabrujući vas da razgovarate o porodičnim problemima ili se bavite logistikom u vašoj životnoj situaciji.

Sedmicu kasnije, mlad mjesec u Raku donosi emocionalni novi početak kada je u pitanju komunikacija. Izazovni razgovori mogli bi vam pomoći da dođete do nekih dugo zakopanih osjećaja, pa budite spremni da zaronite u sve što se pojavi. Osim toga, Sjeverni čvor sudbine će službeno napustiti vaš znak 17. jula, završavajući dvogodišnji period intenzivne lične transformacije. Mlad mjesec je savršeno vrijeme da razmislite o tome kako ste porasli u posljednjih nekoliko godina i da priznate nepotrebne dogme koje ste napustili.

Do početka sezone Lava 22. jula, možda ćete željeti da više vremena provedete kod kuće i spremni da nadoknadite svoje omiljene serije umjesto da svoj ljetni raspored opteretite društvenim događajima. Ovo je pojačano činjenicom da će vaš vladar Venera početi da se retrogradno kreće istog dana. Ova retrogradna Venera je važno vrijeme za razmišljanje o svojim vrijednostima i procesuiranje sjećanja na prošle veze, kao i na temeljne događaje koji su oblikovali način na koji dajete i primate ljubav.

Dok retrogradna Venera može biti zbunjujuće vrijeme za romantiku, Merkurov ulazak u vašu seksi petu kuću 28. jula može unijeti malo jasnoće u sve razgovore o statusu veze. To takođe može biti dobro vrijeme za razmišljanje o kreativnim idejama i planove u vezi sa svojim strastvenim projektima, pa počnite razmišljati i smislite nešto briljantno.

Blizanci

Mnogo toga se dešava ovog mjeseca, ali vi znate kako da ostanete hladni – čak i ako vaš horoskop za jul 2023. pokušava da iznenadi.

Ultra magazin/pinterest

Počinjete mjesec sa trenutnim naletom emocija, jer pun mjesec u Jarcu 3. jula podstiče neka otkrića oko toga gdje ulažete svoju energiju. Ulažete li vrijeme, novac ili druge resurse u veze ili druge situacije koje ne vam služe? Izbjegnite svoje strahove i način razmišljanja o oskudici – sada je lijepo vrijeme da shvatite šta želite da manifestujete. Ako to možete vidjeti, možete to i postići.

Vaša vladajuća planeta Merkur ulazi u vaš komunikacijski sektor na nekoliko sedmica, počevši od 10. jula, naglašavajući vašu privrženu prirodu i donoseći mnogo mogućnosti za društvenu povezanost. Mars orijentisan na akciju ulazi u mirniji dio vašeg horoskopa istog dana – pa, iako ste možda zauzeti, pokušajte da se opustite! Mladi mjesec u Raku kreće oko nedelju dana kasnije, označavajući važan trenutak za postavljanje finansijskog cilja ili okretanje novog lista u pogledu vašeg samopoštovanja. Vjerujte sebi da ćete donijeti dobre odluke.

Vaš društveni život u potpunosti zauzima centralno mjesto kada se 22. jula zakotrlja vatrena sezona Lava, pa se dogovorite sa prijateljima za ljetnu zabavu. Međutim, retrogradna Venera počinje istog dana, a ovaj tranzit bi vas mogao podstaći da se vratite na neke prethodne razgovore o ljubavi, vrijednostima i predanosti. Dobar je trenutak za rad na zatvaranju prošlih veza. Imajte na umu da se vaš kosmički vladar Merkur pomjera u vašu četvrtu kuću tokom posljednjih nekoliko dana u mjesecu, čineći razgovore još osetljivijim. Mudro birajte riječi.

Rak

Sunce obasjava vaš znak tokom prvih nekoliko nedjelja u mjesecu, izazivajući neke veličanstvene trenutke magije, kao i neke intenzivne trenutke drame. Međutim, vaš horoskop za jul 2023. će biti uzbudljiv.

Ultra magazin/pinterest

Prekrasan Merkurov cazimi u Raku odiše mentalnom jasnoćom i emocionalnim prodorima, donoseći sve vrste novih ideja i razgovora u vašu ličnu orbitu. Vaša je sezona da zablistate, a ovo planetarno poravnanje to čini kristalno jasnim! Međutim, pun mjesec u Jarcu 3. jula stavlja vaše odnose u centar pažnje. Da li su vaša najbliža partnerstva u skladu sa vašom brzom evolucijom i rastom? Sada je pravo vrijeme da svoja osjećanja iznesete.

Pronalaženje pravih riječi može biti lakše nakon punog mjeseca, jer energizirajući Mars dolazi u vaš sektor komunikacije 10. jula. Ovo vam donosi izdržljivost i može vam pomoći da započnete važne razgovore. Tačno nedjelju dana kasnije, pojavljuje se mladi mjesec u vašem znaku, izazivajući duboki trenutak samorefleksije. Mjesec – vaš kosmički vladar – suočiće se sa Plutonom koji živi u podzemnom svijetu, stoga se pripremite da u ime evolucije otkrijete neke duboke dijelove vašeg jastva iz sjene. Ipak, držite svoje srce otvorenim, jer bi lunarni trigon sa sanjivim Neptunom u vašem ljubavnom sektoru mogao posuti malo magije na vaš ljubavni život.

Opraštamo se od sezone Raka 22. jula sa moćnim Velikim krstom koji uključuje sunce, misteriozni Pluton i čvorove sudbine – što omogućava ultra-intenzivan prelazak u sezonu Lava, kao i snažan trenutak istine u vašem ličnom životu. Prizemljite se fokusiranjem na finansije, zadovoljstvo i materijalne stvari tokom posljednjeg dijela mjeseca. Nema ničega što mudar budžet i dodatno vrijeme za brigu o sebi ne mogu popraviti! Samo se čuvajte da se ne trošite na bilo kakve veće kozmetičke tretmane ili luksuzne artikle, jer retrogradna Venera počinje istog dana kada i sezona Lava i može vam privremeno pomutiti rasuđivanje.

Lav

Ljeto je vaše godišnje doba, pa ne čudi što je vaš horoskop za jul 2023. pun intenziteta od početka do kraja.

Ultra magazin/pinterest

Stvari počinju suptilno, ali snažno zahvaljujući Merkurovom cazimiju 1. jula, što bi moglo izazvati neke intuitivne uvide i duhovna otkrića. Sljedećeg dana, napet kvadrat između Venere orijentisane na vrijednosti i šokantnog Urana 2. jula može vas natjerati da se krećete u nekim neočekivanim situacijama koje se odnose na posao, ljubav ili lične ciljeve. Budite otvoreni za promjene. Jedan dan kasnije, pun mjesec u Jarcu vas ponovo usklađuje s vašim višim ciljevima, pomažući vam da suzbijete loše navike i oslobodite se nereda. To je savršen izgovor da oslobodite svoj ljetni raspored kako biste više pažnje posvetili duhovnom rastu i brizi o sebi.

Komunikativni Merkur ulazi u vaš znak 10. jula, tako da sve uzbudljive ideje i planovi koji su se spremali u pozadini u poslednjih nekoliko sedmica izbijaju na površinu i daju se do znanja. Počnite se otvorenije izražavati i svoje namjere iznositi u stvarnost! Mlad mjesec u Raku nedjelju dana kasnije je savršeno vrijeme da svoje vještine ispoljavanja stavite na test.

Sezona Lava počinje 22. jula, što znači da je zvanično vrijeme za zabavu! Sunce je vaša vladajuća planeta, tako da će sijati u vašem znaku osvijetliti vaše nivoe samopouzdanja i izložiti vaš lični brend da ga svijet vidi. Vaše prisustvo je moćno! Međutim, retrogradna Venera počinje u vašem znaku istog dana, što bi moglo dovesti do potpunog preispitivanja vaših vrijednosti, ljubavnog života, pa čak i vašeg izgleda. Dozvolite vašim ukusima, stilovima i željama da promijene formu u narednim sedmicama, ali izbjegavajte velike promjene u svom izgledu. Kozmetički tretmani tokom retrogradne Venere ne idu uvijek po planu!

Djevica

Počinjete mjesec koji je zauzet, ali vaš horoskop za jul 2023. obećava i mirno vrijeme za odmor i razmišljanje do kraja mjeseca. I dobro bi vam došao odmor, jer je sezona vaših rođendana odmah iza ugla!

Ultra magazin/pinterest

Jul počinje punim mjesecom u znaku Jarcu, koji vaše kreativne ideje, strastvene projekte i romantična osvajanja gura ka uzbudljivom vrhuncu. Osjećaćete se još više osnaženim da djelujete u skladu sa svojim željama 10. jula, kada planeta Mars uđe u vaš znak. Nivoi vaše fizičke energije rastu i osjećate se dodatno motivisanim da napravite neku magiju za sebe, pa uživajte u povećanju energije.

Mladi mjesec sredinom mjeseca u Raku 17. jula, izaziva osjećaje kada su u pitanju vaša prijateljstva, pa provedite neko vrijeme razmišljajući o timu kojim se okružujete i da li je u skladu s vašim najvišim željama i ambicijama. Oštar Mars u vašem znaku će se suočiti sa strogim Saturnom, tako da bi bilo kakve veze sa restriktivnim osjećajem sada takođe mogle biti posebno frustrirajuće. Pažljivo postupajte sa svojim emocijama.

Sezona Lavova počinje 22. jula, prebacujući vas na introspektivnu energiju do kraja mjeseca. Iako je Lav poznat po tome što je blistav vatreni znak, sunce ovu sezonu provodi u posebno pospanom i duhovnom dijelu vaše karte, što ga čini idealnim vremenom za odmor, opuštanje i sanjarenje. Retrogradna Venera u Lavu počinje istog dana, što dovodi do dubokog unutrašnjeg pregleda vaših podsvjesnih vrijednosti i problema u odnosima. Planete vam sada olakšavaju neke važne pozadinske poslove!

Mjesec se završava tako da se vaša vladajuća planeta Merkur pridružuje Marsu u vašem znaku, poboljšavajući vašu mentalnu snagu i izoštravajući vaše komunikacijske vještine. Usporiti stvari i prihvatiti brigu o sebi biće važno ove sezone Lava—ali sa ove dvije lične planete na vašoj strani, imaćete puno prilika da iznesete svoje mišljenje i preuzmete odgovornost za svoje ciljeve. Ključno je pronaći balans!

Vaga

Vaš horoskop za jul 2023. služi svim vrstama moćnih promjena koje određuju sudbinu, a sve počinje sa prekrasnim Merkurovim cazimijem u vašem sektoru karijere. Radujte se svježim idejama i mentalnim pomacima u profesionalnim pitanjima.

Ultra magazin/pinterest

Koliko god ovo bilo uzbudljivo, pun mjesec u Jarcu 3. jula vas podsjeća da ne zanemarite svoj život u kući! Odvojite vrijeme da provedete vezu sa bliskim osobama – to će vas podsjetiti na to ko ste iznutra, što omogućava vašim talentima da zablistaju spolja.

Sredina mjeseca donosi velike energetske promjene, jer vatreni Mars udara u vašu pospanu dvanaestu kuću, dok Merkur istovremeno osvjetljava vaš sektor prijateljstva. Možda ćete morati da prisustvujete mnogim društvenim angažmanima, ali pobrinite se da se dovoljno odmorite i uskladite svoj užurbani raspored sa malo vremena za oporavak! Vaše putovanje u karijeri nastavlja se pod mladim mjesecom u Raku, što vam pomaže da progurate nešto iz prošlosti i prevladate lične smetnje kako biste postigli uspjeh.

Na isti dan kada je i mladi mjesec, južni čvor karme prelazi u vaš znak po prvi put nakon 17 godina. Ovo započinje sudbonosni dvogodišnji ciklus koji će vam omogućiti da se oslobodite i napravite mjesta za nove veze i obaveze. Postajete osoba kakva treba da budete, stoga se nemojte plašiti da otpustite ono što više ne služi vašem rastu.

22. jul je još jedan dan bogat događajima u kosmosu, jer se sunce pridružuje brbljivom Merkuru i romantičnoj Veneri u Lavu, osvjetljavajući vaš društveni život i stavljajući zajednicu na vrh liste prioriteta u sezoni Lava. Retrogradna Venera počinje istog dana – posebno važan tranzit, s obzirom da je Venera vaša vladajuća planeta. Ovo bi moglo katalizirati neke promjene vrijednosti, posebno u pogledu vaših prijateljstava i društvenih grupa. Neophodno je okružiti se ljudima koji vas podstiču.

Škorpija

Vežite se, jer vaš horoskop za jul 2023. nema dosadan trenutak na vidiku.

Ultra magazin/pinterest

Sunce prvih nekoliko sedmica u mjesecu provodi u vodenom znaku Raku, što će vam otvoriti srce za sve vrste novih avantura i svježih iskustava. Osećaćete se posebno spremni da zaronite u nešto zanimljivo tokom Merkurovog cazimija 1. jula, pa pratite svoje uzbuđenje do novih horizonata! Pun mjesec u Jarcu kasnije te sedmice je inspirativno vrijeme da se povežete s ljudima oko sebe i podijelite neke od svojih briljantnih ideja. Pozovite prijatelja, mentora ili kolegu na piće i razgovor.

Vaša društvena iskra zaista će se zapaliti kada vaš tradicionalni vladar Mars uđe u vaš sektor prijateljstva 10. jula. Preuzmite vodstvo u planiranju ljetnih okupljanja sa svojom ekipom ili organizujte neke grupne aktivnosti unutar svoje zajednice. Ovo je takođe moćno vrijeme za profesionalno umrežavanje, zahvaljujući Merkuru koji istovremeno ulazi u kuću vaše karijere. Happy hour i brainstorming sastanci mogli bi biti posebno plodni u narednih nekoliko sedmica.

Mlad mjesec u Raku 17. jula ohrabruje vas da napravite veliki skok i izađete iz svoje zone udobnosti. Ova lunacija se suprotstavlja vašem misterioznom modernom vladaru Plutonu, tako da ćete se morati suočiti sa svojom stranom iz sjene da biste ostvarili ove težnje višeg uma.

Pročitaj

Koliko god ovo bilo intenzivno, osjetićete i olakšanje pritiska na neki način – dok južni čvor karme napusti vaš znak istog dana, zaokružujući snažan ciklus promjena i ponovnog usklađivanja unutar vašeg identiteta i odnosa. Odbacili ste toliko starih verzija sebe u protekle dvije godine i konačno izlazite iz pepela s plodnim prostorom za rast. Iskoristite ovaj trenutak.

Posljednji dio mjeseca otkriva da poklanjate još više pažnje svom profesionalnom životu, dok sezona Lava osvjetljava vašu ambicioznu desetu kuću i stavlja vaše talente na potpuni javni prikaz. Sada je vrijeme da pokažete svoje pravo ja i ojačate svoje samopouzdanje. Samo imajte na umu da 22. jul takođe označava početak retrogradne Venere, što izaziva period revizije kada su u pitanju samopoštovanje, ljubav i vrijednosti. Tražite nove načine da pronađete smisao u svom radu i predstavite svoje talente svijetu, stoga iskoristite ovo vrijeme da se povežete s onim za šta se zaista zalažete.

Strijelac

Vaš horoskop za jul 2023. govori vam da raširite krila i poletite! Naravno, prvo ćete morati da se nosite sa nekim teškim osjećanjima.

Ultra magazin/pinterest

Slušajte svoju intuiciju na početku mjeseca, jer bi neka saznanja mogla izaći iz vaše podsvijesti tokom sezone Raka, pomažući vam da shvatite neke situacije ili odnose. Srećom, pun mjesec u Jarcu 3. jula pomaže vam da ostanete prizemljeni. Koristite ovu energiju da manifestujete svoje materijalne ciljeve i napravite neke poteze kada je novac u pitanju.

Govoreći o novcu, stvari u karijeri će dobiti veliki energetski podsticaj sredinom mjeseca, dok motivisani Mars bukti u vašoj ambicioznoj desetoj kući. Vrijeme je da svoje profesionalne ciljeve ostvarite  i pokažete malo inicijative! U međuvremenu, uvijek radoznala planeta Merkur obasjava vaš um raznim vrstama širokih interesovanja. Žudite za novim iskustvima i znanjem, stoga počnite učiti nešto novo ili se povežite s ljudima koji vam mogu proširiti pogled na svijet. Radite na nesigurnostima ili razmišljanju zasnovanom na oskudici za vrijeme mladog mjeseca u Raku 17. jula – ne možete dozvoliti da vas strahovi sputavaju da iskusite sve što život sada nudi. Ti strahovi su ukorijenjeni u vašoj prošlosti, a ne budućnosti.

Sunce ulazi u vatreni znak Lava 22. jula, naglašavajući vašu avanturističku stranu i inspirišući vas da preuzmete neke rizike zarad rasta. Nema više sakrivanja u svojoj zoni udobnosti. Vrijeme je da proširite svoje vidike na veliki način! Međutim, retrogradna Venera počinje istog dana kada i sezona Lava, stoga ostanite otvoreni za eksperimentisanje i promjene kada su u pitanju ljubav i veze. Usklađujete svoj sistem vjerovanja i izvlačite smislene perspektive iz prethodnih romantičnih osvajanja.

28. jula, Merkur se pridružuje Marsu u vašem sektoru karijere, donoseći mnogo jasnoće i komunikacijskih vještina u vaše profesionalne napore. Pokušajte sačuvati sve velike poslovne razgovore ili logističke projekte za posljednje dane u mjesecu kako biste bili sigurni da će teći bez problema.

Jarac

Vaš horoskop za jul 2023. kaže da je vrijeme da se udubite. Nikada nije bilo boljeg trenutka da prihvatite nepokolebljiv pogled prema unutra, jer istina nikada nije bila jasnija.

Ultra magazin/pinterest

Veze su trenutno velika tema za vas, ali mjesec počinje sa kosmičkim reflektorima na vas – tokom punog mjeseca u vašem horoskopskom znaku 3. jula. Ovo je moćno vrijeme za rad na ličnim prekidima u odnosima, preuzimajući odgovornost za svoje postupke i generalno dajući prioritet vašim potrebama. Ulažući u sebe i svoje ciljeve, stvorićete stabilnu osnovu za razvoj svih vrsta uzbudljivih novih stvari.

Mars orijentisan na akciju stiže u vašu devetu kuću avanture 10. jula, čineći vas otvorenijim za preuzimanje rizika ili isprobavanje nečeg novog. U međuvremenu ćete zaroniti ispod površine svoje psihe zahvaljujući Merkuru koji ulazi u vašu misterioznu osmu kuću. Ovo može biti moćan period za izražavanje vaših emocija i iniciranje ranjivih razgovora s partnerom—sve će vam to dobro doći pod osjetljivim mladim mjesecom u Raku 17. jula. Ova lunacija sija kroz vaš sektor partnerstva, gurajući vas da radite na problemima sa partnerom i suočavanje sa strahovima oko obaveza.

Kako se približavate početku sezone Lava 22. jula, možda ćete takođe osjetiti kako se sprema neka velika tenzija – dok je Pluton gladan moći u vašem znaku, suočavajući se sa suncem i u kvadratu sa čvorovima sudbine (koji su se upravo pomjerili u neka vrlo osjetljiva područja vaše karte), formirajući kardinalni Veliki krst. Ovo dramatično planetarno poravnanje moglo bi se činiti neodoljivim, ali će katalizirati neka značajna otkrića koja će vam pomoći da uskladite svoju sudbinu. Budite spremni napustiti svoj ego i suočiti se sa svojim pravim ja. Ovo putovanje tek počinje!

Rad u sjenci tokom sezone Lava pojačava retrogradna Venera koja počinje istog dana, pa se pripremite da budete realni sa svojim osjećanjima. Preispitujete svoje granice u vezama, svoje intimne želje i postaje vam jasnije šta vam je potrebno da biste se osjećali sigurno i voljeno. Kada Merkur 28. jula uđe u vašu devetu kuću, možda ćete takođe tražiti nove poglede na duboki unutrašnji posao koji radite, bilo da je to u obliku knjige za samopomoć ili mudrog starog prijatelja.

Vodolija

Između radnih obaveza, drame u odnosima i društvenih obaveza, ovog mjeseca ste prava zauzeta pčela! Ali vaš horoskop za jul 2023. takođe želi da nađete vremena za odmor.

Ultra magazin/pinterest

Pun mjesec u Jarcu 3. jula je savršeno vrijeme za to, jer se pojavljuje u vašoj pospanoj dvanaestoj kući. Odložite neke sastanke te sedmice kako biste napravili dodatni prostor u svom rasporedu za brigu o sebi, samoću i vrijeme za duhovno razmišljanje.

Veze bi mogle početi da dolaze u fokus na značajniji način sredinom mjeseca, jer požudni Mars ulazi u vašu intimnu osmu kuću 10. jula, nakon čega slijedi komunikativni Merkur koji klizi u vaš sektor partnerstva. Ovo je pozitivno vrijeme za razgovor sa sadašnjim ili budućim partnerima, kao i za povezivanje na dubljoj emocionalnoj osnovi. Biće lakše uspostaviti granice i razgovarati o dinamici odnosa, zato odbacite svoje pokeraško lice i počnite da govorite stvarno o svojim osjećanjima.

Mladi mjesec 17. jula stiže tokom posljednjih dana sezone Raka i pravo je vrijeme da napravite prekinete dramu u vezi kako biste bili sigurni da dajete prednost svom blagostanju. Počnite da uvodite neke bolje navike u svoju dnevnu rutinu i učinite brigu o sebi ključnom.

Ove promjene će uskoro doći, posebno kada se sezona Lava i retrogradna Venera zakotrljaju 22. jula i ponovo stave fokus na vaš ljubavni život. U nadolazećem mjesecu preispitujete svoje trenutne obaveze, svoje romantične vrijednosti i možda se čak čujete s bivšim partnerom. Možda je zbunjujuće, ali vjerujte da ste na putu ka jasnoći i zatvaranju. Jednom kada se brbljivi Merkur pridruži Marsu u Djevici 28. jula, malo ćete lakše prenijeti svoja duboka osjećanja i ranjivost.

Ribe

Romantika, druženje i zabava na suncu praktično su zagarantovani u vašem horoskopu za jul 2023. Uz to, morate odvojiti vrijeme i da obavite neki posao, tako da je pronalaženje ravnoteže ključ uspjeha.

Ultra magazin/pinterest

Cijela prva sedmica u mjesecu blista od inspiracije, uzbuđenja i možda čak i tračaka romantike, stoga se opustite i uživajte u čaroliji.

Govoreći o romantici, požudni Mars kreće u vašu sedmu kuću partnerstva počevši od 10. jula, zagrijavajući stvari u vezama i ohrabrujući vas da napravite prvi korak i jurite ono što želite. U međuvremenu, logistički Merkur prelazi u vaš sektor planiranja, pa ćete možda i vi preuzeti vodstvo u određivanju datuma! Uz to, mlad mjesec u Raku 17. jula može donijeti neke snažne nove početke u romansi, stoga otvorite svoje srce zadovoljstvu i strasti.

Nakon mladog mjeseca, sunce formira sretan trigon na vašu vladajuću planetu Neptun, bacajući magični sjaj na pitanja kreativnosti, romantike i još mnogo toga. Ovo bi izgledalo kao puna fantazija da nije bilo strogog Saturna u Ribama koji se istovremeno suočava sa žestokim Marsom. Ako se nađete frustrirani sobom ili svojim partnerima, pokušajte pronaći srebrnu liniju u olujnom oblaku i uzdignite se iznad drame.

22. jul na početku sezone Lava i retrogradne Venere, aktivira vašu šestu kuću orijentisanu na odgovornost do kraja mjeseca. Sada je vrijeme da preispitate svoj raspored i osigurate da ostavljate dovoljno prostora u svom svakodnevnom životu za zadovoljstvo, luksuz i ljubav. Određivanje prioriteta sada takođe postaje izuzetno važno – bilo da to znači ponovno prilagođavanje ravnoteže između posla i života ili uključivanje više vježbe u svoju rutinu. Pobrinite se da izdvojite neko vrijeme za izlaske, posebno kada brbljivi Merkur 28. jula uđe u vašu romantičnu sedmu kuću.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum