Trenutno čitaš
Gucci kolekcija za jesen 2024: Burgundy je definitivno nova crna

Gucci kolekcija za jesen 2024: Burgundy je definitivno nova crna

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Nježne haljine bile su uparene s teškim mantilima i sakoima, dok su tanke ogrlice uz vrat bile ukrašene zlatnim detaljima na Gucci reviji za jesen 2024. na nedjelji mode u Milanu.

U cijeloj kolekciji nije se nazirala jarko crvena nijansa, što je signaliziralo da je vrijeme za burgundy i kestenjaste tonove službeno došlo. Neonske maslinaste torbe dodale su razigrani štih, dok su kožne čizme do butina u više boja dale osjećaj sofisticiranosti i intrige.

“Tražite mali subverzivni gest. Posmatrajte stvari iz perspektive drugačije od onoga što se smatra najprikladnijim, ne poštujući pravila. Ovo je moj način da sanjam, bez žurbe, vizualiziram i raslojavam aspiracije kao da su cigle kuće”, počinje Guccijev kreativni direktor Sabato De Sarno, u bilješkama za svoju drugu kolekciju.

On nastavlja: „Na moj način kao i u mojim snovima, vježba je ista. Potražite u naborima prazninu koju želite popuniti. Pogledajte detalje vrlo pažljivo, prije nego što se slobodno povučete u potrazi za širom perspektivom. Uhvatite neobično tamo gdje se očekuje obično. Moji snovi, kao i moja moda, uvijek se poklapaju sa stvarnošću. Jer ja ne tražim drugi svijet u kojem ću živjeti, već načine da živim u ovom svijetu.”

Muziku je režirao i miksovao britanski producent Mark Ronson, sa soundtrackom koji sadrži pjesme poput “Coronacid” od Virgo i Morgan K, “I’m Not in Love” Kelsey Lu i “Two Men in Love” od The Irrepressibles.

Kao što je uobičajeno na mnogim modnim pistama nedelje mode, delikatne prozirne tkanine su suprotstavljene debelom tkanju, sjajnoj koži i zasljepljujućoj gornjoj odjeći. Na drugim mjestima, kristalne rese, baršunasti detalji i ukrasi preuzeli su klasične siluete kaputa, haljina i dvodijelnih komada.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum