Trenutno čitaš
Snaga u delikatnosti: Revija Gucci Cruise 2025.

Snaga u delikatnosti: Revija Gucci Cruise 2025.

gucci cruise 2025
Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Na jednu noć, betonski podrum londonskog Tate muzeja pretvoren je u bujnu zelenu oazu. Luksuzna italijanska modna kuća Gucci transformisala je muzej moderne umjetnosti u oazu visoke mode za svoju najnoviju reviju kolekcije Gucci Cruise 2025.

Na ovom skupu sa velikim budžetom prikazana je prva kolekcija za krstarenje dizajnera Sabato De Sarno, koji je prošle godine imenovan za Guccijevog kreativnog direktora i debitovao sa svojim dizajnom ženske odjeće u septembru.

Delikatne prozirne tkanine lebdjele su modnom pistom uz opušteni teksas i šik dnevnu odjeću, a svaki komad je naglašen legendarnim logotipom dvostrukog G koji krasi kožne torbe i dodatke.

gucci cruise 2025
AP Photo

Manekenke su šetale niz pistu koja je ukrašena papratima, biljakama i mahovinskim stazama, a masa zelene boje bila je kontrast sivom, industrijskom izložbenom prostoru. De Sarno je rekao da se kontrast proteže i na njegove najnovije dizajne, koji su uparili luksuzne večernje lookove i cvjetni vez sa ležernim sakoima i opuštenim teksasom.

U spoju kontrasta, fino izvezene tratinčice izrađene ručno, slobodno su se kretale na kreacijama i ukrašenom teksasu, suprotstavljene oštroj preciznosti strukturirane gornje odjeće.

A šta je sa obućom? Udobnost je na prvom mjestu, sa svim odjevnim kombinacijama, čak i sa najglamuroznijim večernjim haljinama, uparene su cipele Mary Jane, baletanke ili mokasine na platformu koje se nose s malim bijelim čarapama.

gucci cruise 2025
Alberto Pezzali/Invision

„Strogost i ekstravagancija, snaga u delikatnosti, engleski sa italijanskim naglaskom“, piše u opisu revije Gucci Cruise 2025.

De Sarno je predstavio nekoliko kariranih sakoa u znaku britanskog stila, iako su neki drugi dizajni bili mnogo suptilniji. Haljine i kaputi prekriveni kvadratićima napravljenim od svjetlucavih perli bili su referenca na škotske karirane dezene.

Mnogi ne znaju, slavna modna kuća ima fascinantnu istorijsku vezu sa Velikom Britanijom. Vizionarski osnivač, Guccio Gucci, jednom je prije više od jednog vijeka hodao hodnicima Savoje, vrhunca luksuza u Londonu, gdje je služio kao portir.

Brend kaže da je Guccio dobio inspiraciju iz tog iskustva kada je otvorio svoju prvu radnju u Firenci 1921. za prodaju prtljage. Ostalo je, kako kažu, istorija.

Među zvijezdama u prvom redu bili su glumci Paul Mescal i Andrew Scott, uz muzičke ikone Dua Lipa i Solange Knowles. Prisutni su bili i Salma Hayek i njen suprug Francois-Henri Pinault, koji je predsjednik i izvršni direktor Keringa, Guccijeve matične kompanije.

paul mescal gucci cruise
Alberto Pezzali/Invision

Dua Lipa

dua lipa
KATE GREEN//GETTY IMAGES

Demi Moore

demi moore
JEFF SPICER//GETTY IMAGES

Daisy Edgar Jones

daisy edgar jones
JEFF SPICER//GETTY IMAGES

Solange Knowles

solange knowles
JEFF SPICER//GETTY IMAGES

Selma Hayek

 selma hayek
JEFF SPICER//GETTY IMAGES

Kate Moss

kate moss
JEFF SPICER//GETTY IMAGES

Alexa Chung

alexa chung
JEFF SPICER//GETTY IMAGES

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum