Trenutno čitaš
Gdje se ova pjesma čuje, tamo srce pobjeđuje!

Gdje se ova pjesma čuje, tamo srce pobjeđuje!

Jysk
Jysk

Koncert za očuvanje rijeka Balkana na kojem su nastupili Partibrejkers i Darko Rundek & Ekipa u organizaciji Centra za životnu sredinu, održan je u petak u prepunoj dvorani Borik u Banjaluci u fantastičnoj atmosferi.

koncert za očuvanje rijeka
Foto: Vedran Ševčuk

Umjetnici su ovim sjajnim koncertom pružili podršku aktivistima i aktivistkinjama  koji se bore za rijeke Bosne i Hercegovine.

„Ovi izuzetni umjetnici su nam pružili aktivnu podršku u očuvanju rijeka i generalno u očuvanju životne sredine i na tome smo im izuzetno zahvalni. Ovaj koncert je obilježila sjajna atmosfera, Banjaluka je pokazala podršku, pokazali smo da nas ima i da – dok smo zajedno, dižemo glas i borimo se, uvjereni smo da rezultati neće izostati!“, istakla je Jelena Ivanić iz Centra za životnu sredinu.

koncert za očuvanje rijeka
Foto: Vedran Ševčuk

Važno je napomenuti da je ovaj koncert više od koncerta – to je glas svih nas koji želimo da zaštitimo našu životnu sredinu, da sačuvamo naše divlje vodotoke za buduće generacije i da zaustavimo bogaćenje pojedinaca korištenjem našeg zajedničkog dobra. Zato smo zahvalni muzičarima koji su ovaj glas proširili i nastavljaju da ga šire.

Pročitaj

koncert za očuvanje rijeka
Foto: Vedran Ševčuk

Koncert ”Sloboda rijekama” je organizovan u okviru regionalne kampanje Sačuvajmo plavo srce Evrope koju su pokrenule evropske organizacije EuroNatur i Riverwatch, u saradnji sa lokalnim partnerima na Balkanu, a u BiH je koordiniše Centar za životnu sredinu.

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum