Trenutno čitaš
Gala Home – Mostar proslavio godišnjicu otvaranja svog salona, provjeri zašto su lideri na tržištu

Gala Home – Mostar proslavio godišnjicu otvaranja svog salona, provjeri zašto su lideri na tržištu

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Gala Group, sa sjedištem u Mostaru, je obilježila godišnjicu otvaranja svog izložbenog salona Gala Home.

Noviteti unutar grupacije sigurno su oduševili poslovne partnere, investitore te mnoge druge a riječ je o novoj usluzi i mogućnosti rada na raznovrsnom strojnom parku, koji omogućava uslugu obrade i dorade pločastih materijala na vrhunskoj opremi.

Kao inovaciju i novo ulaganje, nakon izgradnje modernog izložbenog salona na lokaciji u Ortiješu, Gala Group krenula je u novi izazov obnnavljanja srca djelatnosti – proizvodnje.

Kao vodeći svjetski proizvodni sistem, IMA Schelling strojna rješenja pružaju kompetentna visokokvalitetna rješenja u području završne obrade ploča.

Novi portfolio strojeva IMA Schelling uključuje automatizovana rješenja prilagođena zahtjevima za rezanje, transport i rukovanje, kao i skladištenje, komisioniranje i pakovanja ploča i izrezanih dijelova.

Za sve koji nisu imali priliku posjetiti izložbeni salon tog dana, donosimo dio atmosfere , a nove strojeve u Gala Group proizvodnom sistemu  možete  vidjeti OVDJE.

BIMA Px80 troškovno je efikasno rješenje, te omogućuje fleksibilno zadovoljstvo svake potrebe kupaca, preciznost i brzinu. Više od 60 godina vrhunske IMA Schelling tehnologije s konceptima po mjeri.

Glavne prednosti su brza izmjena alata, paralelna obrada, udvostručena produktivnost, korištenje više proizvodnih stanica.

Prije više od 30 godina IMA Schelling izgradila je prvi centar za obradu u svijetu s jedinicom za kantove za obradu dijelova slobodnog oblika. Sve do danas IMA Schelling drži patente za ovu tehnologiju, koja se stalno povećava i dalje razvija.

Ključ ove inovacije leži u potpuno projektovanoj i automatizovanoj organizaciji sistema za pohranu. Područje od 4 do 20 m širine i do 120 m duljine može se koristiti u potpunosti s hrpama visine do 2000 mm. Ubacivanje u/iz hrpe, premještanje i aktivnosti utovara obavljaju kolica koja reaguju brzo, precizno i štede prostor. Kolica se kreću duž putnih greda i mosta iznad hrpe dasaka. Ukupna visina postrojenja iznosi samo 3.680 mm.

Budući da stroj i sistem za skladištenje dolaze iz jednog izvora, čine savršenu integraciju rada. To uključuje jednostavan rad i visoku pouzdanost softvera i tehnologije.

Pročitaj

Strojno rješenje za kantiranje vrhunske kvalitete i visoku izlaznu snagu u načinu obrade.

Sve jedinice Novimat Contour R3 imaju optimalnu snagu motora, što osigurava izvrsnu ponovljivost, visoku stopu iskorištenja i dugotrajan životni vijek. Novimat Contour R3 omogućuje ekonomičnost i pouzdanost proizvodnog resursa za primjenu rubnog materijala debljine do 3 mm.

Pila za rezanje na mjeru fh4 nudi maksimalnu produktivnost i preciznost.

Jedna od njenih glavnih prednosti je brzina i fleksibilnost za obradu pojedinačnih rezova ploče, kao i više ploča. Najkompaktnija varijanta IMA Schelling fh serije slijedi filozofiju čvrste konstrukcije stroja jednako strogo kao i podjela pila u veće kategorije. Robusni dizajn sprečava prirodne vibracije i povećava preciznost. Takođe osigurava godine pouzdanosti, vrlo dug vijek trajanja alata i minimalne troškove održavanja. Kod fh4 / fh5 AUTOMATIZACIJA mora biti napisana velikim slovima.

Postavljaju se novi standardi za efikasne ploče izrezane na veličinu za trgovinu ili industrijsku primjenu s najvećom mogućom automatizacijom u svojoj klasi. Raznolikost automatskih postavki i automatski nadzirane funkcije, osiguravaju optimiziran i skladan rad sekvence.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum