Trenutno čitaš
Francuskinje uvijek imaju najljepše frizure. Evo naše inspiracije za ljeto.

Francuskinje uvijek imaju najljepše frizure. Evo naše inspiracije za ljeto.

frizure
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Pored šik odjevnih kombincija i prirodnog šarma, postoji još nešto zbog čega inspiraciju tražimo od francuskinja: frizure. Francuskinje uvijek prednjače kada su u pitanju jednostavne frizure koje izgledaju kao da im nije trebalo puno vremena za stilizovanje.

Od neurednih punđi prekrivenih elegantnim maramama za kosu do raščupanih talasa, ovo su frizure koje su nas inspirisale za ovo ljeto.

Trenutno najpopularnija bob frizura.

Bob frizura je već godinama omiljena među Francuskinjama. Ove sezone, klasični bob se nosi u različitim varijacijama – od ravnog do blago talasastog, omogućavajući jednostavno održavanje i bezvremenski izgled.

Neuredna punđa.

Neuredna punđa je savršena za svaki dan, bilo da ideš na posao ili na kafu s prijateljima. Ova frizura je jednostavna i izgleda nevjerojatno chic kada je kombinovana s elegantnim maramama za kosu.

Kovrdžavi bob sa šiškama.

Kovrdžavi bob sa šiškama donosi dašak romantike i mladalačkog duha. Šiške dodaju dodatnu teksturu i dimenziju, a kovrdže stvaraju opušten i prirodan izgled.

Duga kosa sa šiškama.

Duga kosa sa šiškama je bezvremenski klasik koji nikada ne izlazi iz mode. Šiške mogu biti guste ili tanke, ravne ili asimetrične, dajući mogućnost da prilagodiš izgled svom licu i stilu.

Kovrdžavi balayage.

Kovrdžavi balayage je tehnika bojenja koja unosi dimenziju i dubinu u kovrdžavu kosu. Ovaj stil je idealan za ljeto jer daje prirodan, sunčani efekat kosi.

Bob do ramena sa šiškama.

Bob do ramena sa šiškama je svestrana frizura koja se lako može stilizovati za sve prilike. Ovaj stil je savršen za one koji žele promjenu bez drastičnog skraćivanja kose.

Visoki rep.

Visoki rep je klasična frizura koja se može nositi u različitim prilikama. Francuskinje često dodaju svoj pečat ovom jednostavnom stilu, kombinirajući ga s elegantnim dodacima kao što su svilene marame ili ukosnice.

Stepenasto ošišana duga kosa.

Stepenasto ošišana duga kosa donosi pokret i volumen, dajući kosi živahnost. Ova frizura je odlična za one koji žele zadržati dužinu, ali i dodati malo dinamike svom izgledu.

Neuredni talasi.

Neuredni talasi su sinonim za opuštenu eleganciju. Ova frizura izgleda kao da je vjetar napravio svoje, ali u stvari zahtijeva minimalan trud i stilizovanje. Neuredni talasi su savršeni za ljetne dane kada želiš izgledati chic bez previše napora.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum