Trenutno čitaš
Feng Shui biljke za dobru energiju

Feng Shui biljke za dobru energiju

Jysk
Jysk

Svakom prostoru u kojem provodimo vrijeme potrebna je živa energija, a Feng Shui biljke su jednostavan, prirodan način da se unese i primi živa chi ili vitalna energija. Samim tim neizbježna je manifestacija zdravlja, sreće, ljubavi i bogatstva.

Foto: pexels

Feng Shui stručnjaci objašnjavaju kako odabrati najbolje biljke za prosperitet u životu, koje će unijeti dobru energiju u prostor u kojem boravimo.

Stablo novca
Foto: goodhousekeeping.com

Stablo novca potiče iz Feng Shui prakse, a stručnjaci vjeruju da da donosi pozitivnu energiju i sreću vlasniku biljke. Ova biljka može uspjeti na indirektnom svjetlu, potrebno joj je rijetko zalijevanje i savršeno se uklapa u manje životne prostore, a njeno prisustvo smanjuje stres i anksioznost.

Filodendron
Foto: goodhousekeeping.com

Ova brzorastuća loza koja ne zahtjeva posebnu njegu i održavanje, prikladna je za usmjeravanje ljubavi. Biljka je odlična za aktiviranje ljubavnih odnosa i partnerstva. Za postizanje boljeg efekta ne bi bilo loše posjedovati dvije biljke, jer par komplementarnih biljaka naglašava ravnopravno, uravnoteženo partnerstvo koje želimo u životu.

Calathea
Foto: goodhousekeeping.com

Zahvaljujući svojim šarenim, prugastim listovima, ova biljka odlično izgleda i unosi živost u prostor u kojem se nalazi. Međutim, Calathea zahtjeva malo više pažnje od drugih sobnih biljaka pa je potrebno da je pravilno održavamo, jer uvele biljke prema Feng Shui stručnjacima mogu izazvati negativan chi.

Srećni bambus
Feng Shui biljke
Foto: goodhousekeeping.com

Idealna biljka za podsticanje ličnog rasta i energije. Potrebno je jako do srednje svjetlo da bi bambus napredovao, što može biti odličan izbor za kancelarijski dekor. Ova biljka niče bez napora i smatra se dobrom inspiracijom da se mnoge stvari obavljaju sa lakoćom.

Pročitaj

Snake biljka
Feng Shui biljke
Foto: goodhousekeeping.com

Ova šarmerka i njen dvobojni dizajn osim što daje živopisnu boju prostoru njen uzlazni rast podstiče odličan chi i donosu pozitivnu energiju u prostor. Lagodna je za održavanje i može tolerisati čak i slabo osvjetljenje.

Drvo žada
Feng Shui biljke
Foto: goodhousekeeping.com

U Feng Shui praksama biljka čije lišće podsjeća na kamen od žada predstavlja dobru sreću i dug život. Sam po sebi žad je simbol rasta i obnove, prosperiteta, sreće i bogatstva. Drvce žada dugotrajna je biljka, pa Feng Shui stručnjaci navode da ako njegujemo biljku u svom prostoru, koja nije zahtjevna za održavanje, otvorićemo energetska vrata za privlačenje novca i sreće.

Izvor: goodhousekeeping.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum