Trenutno čitaš
Emocije će nas preplaviti tokom prvog punog mjeseca 2023.

Emocije će nas preplaviti tokom prvog punog mjeseca 2023.

Bingo Vikend Akcija
Bingo Vikend Akcija

Početak nove godine mogao bi se odjednom učiniti neodoljivim i punim nade. Ali s dvije retrogradne planete u punom zamahu (Mars, planeta akcije, kreće se unazad do 12. januara, a Merkur, planeta komunikacije, u povratku je do 18. januara), zaroniti glavom u svoje najambicioznije planove možda ne samo da će biti teže nego inače – ali to jednostavno možda neće biti ispravno.

I bez obzira da li se zbog toga osjećate frustrirano, zaglavljeno, sentimentalno ili jednostavno umorno, emocije će nas preplaviti samo nekoliko dana nakon što dočekamo 2023., zahvaljujući prvom punom mjesecu u godini.

Ultra magazin

U petak, 6. januara u Raku, kardinalnom vodenom znaku kojim vlada sam intuitivni mjesec, pun mjesec može ponuditi vrijedne uvide u vaš unutrašnji život i porodične odnose. Mogli biste biti osnaženi da uzdrmate način na koji upravljate ravnotežom između posla i privatnog života i da oslobodite informacije o duboko ukorijenjenim emocijama u vašim najbližim ličnim i profesionalnim odnosima.

Pun mjesec u Raku je poziv da zaplivate u dubokom moru svojih emocija.

Pun mjesec – koji se dešava kada se samopouzdano Sunce tačno suprotstavlja intuitivnom mjesecu – uvijek predstavlja mjesečnu priliku da završite projekte koje ste započeli šest mjeseci ili čak dvije sedmice prije. To su tačke kulminacije, prelomne tačke i šansa da oslobodite sve što vam više ne služi. A sa punim mjesecom koji pada u intuitivnom, sentimentalnom, porodično orijentisanom Raku, dobro ćete se osloniti na svoju intuiciju, fokusirati se na svoje emocionalne potrebe i istražiti kako neke od vaših najbližih i najstarijih veza – posebno prema voljenim osobama – pomažu ili ometaju vaš rast i ravnotežu.

Ultra magazin

Pun mjesec je, po prirodi, vrijeme kada ćete sigurno biti preplavljeni intenzivnim emocijama, a kada je mjesec pun u znaku kojim vlada, njegujući, suosjećajni, osjetljivi Rak, imate priliku da postanete još intimniji u skladu sa vašim unutrašnjim svijetom.

Pun mjesec u Raku predstavlja period u kojem možemo napraviti korak unazad i osigurati da nam glava bude u sinhronizaciji sa našim srcima.

Padajući usred sezone Jarca, doba godine u kojem smo primorani da se fokusiramo na činjenice, a ne na osjećanja kako bismo postigli svoje ciljeve, pun mjesec u Raku predstavlja period u kojem možemo da napravimo korak nazad i osiguramo da su naše glave u sinhronizaciji sa našim srcima. Na kraju krajeva, rad u tandemu je krajnji ključ za put do vrha planine na koju ste odabrali da se popnete.

Mjesec je u harmoniji sa Uranom koji mijenja igru, omogućavajući inovacije i proboje.

Pročitaj

Mladi mjesec pada na 16 stepeni Raka, formirajući vrlo blizak sekstil Uranu, planeti pobune i naelektrisanih promjena, koji će biti na 15 stepeni zemljanog znaka Bika. Uran može donijeti iznenadne pomake iz vedra neba, što bi moglo zvučati šokantno i pomalo uznemirujuće. Ali oko 6. januara, njegova pozitivna veza s Mjesecom može ponuditi dobrodošle potrese i inovativne nove načine upravljanja svim tekućim situacijama koje su dostigle tačku ključanja.

Foto: Ultra magazin

Mogli biste se osjećati radoznalijim, prilagodljivijim i otvorenijim za prihvaćanje drugačijeg pristupa, posebno u pogledu vašeg odnosa s drugima – konkretno, članovima porodice, s obzirom na Rakovske teme ovog punog mjeseca. Na primjer, možda ste radili na postavljanju zdravih granica s nadmoćnim, čak i toksičnim rođakom ili se borite da zacijelite duboko ukorijenjenu ranu iz prošlosti. Povezanost Mjeseca sa Uranom mogla bi biti trenutak u kojem možete vidjeti situaciju na osvjetljavajući novi način, a možda čak i biti inspirisani da se uhvatite u koštac s njom iz drugog smjera.

Sunce će se susresti sa Merkurom, koji je trenutno retrogradan, što bi moglo podstaći prosvijetljenje.

Pun mesec se javlja nekoliko sati prije nego što se glasnik Merkur, koji se kreće retrogradno od 29. decembra, pridruži samouvjerenom Suncu, u Jarcu. Iako je Merkur retrogradan, ovo uparivanje može zaista otvoriti oči i omogućiti produktivnu samorefleksiju. Nakon što ste prepoznali i obradili emocije koje vam je izazvao pun mjesec, ovaj susret bi mogao podstaći pragmatičan plan igre — ili, u najmanju ruku, nalet utemeljene energije koju možete usmjeriti u stvaranje. Međutim, ako se ne osjećate fokusirano, Merkurovo retrogradno kretanje u kardinalnom zemljanom znaku predstavlja priliku da malo duže zadržite pogled na retrovizoru. Hrabro uranjanje u samostalan rad koji uključuje prošlost može vas postaviti za još svjetliju, produktivniju budućnost.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum