Trenutno čitaš
Crvene patike kao svestrani i šik trend obuće

Crvene patike kao svestrani i šik trend obuće

crvene patike
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Iako su patike već dugo glavna komponenta u kolekcijama obuće, posebno uočljive ove sezone su crvene patike.

Od klasičnih Adidas Samba do trendi Nike modela, kultura patika je napredovala, ali privlačnost crvenih patika je zauzela centralno mjesto.

Gotham/GC Images/Getty Images

Oživljavanje crvenih patika počelo je da dobija zamah početkom godine, obilježeno ponovnim uvođenjem Adidas Gazelle od antilopa u spektru živih nijansi. Iako sam stil nije nov, mnoštvo boja koje nudi brend u svom izdanju 2024. udahnulo je novi život trendu. Među njima je privlačnost crvenih patika koja je uhvatila duh vremena, nadilazeći tradicionalne norme obuće.

Ono što trend crvenih patika čini tako zadivljujućim je njegova iznenađujuća svestranost. Više nisu ograničene na ležerne kombinacije, crvene patike sada se neprimjetno integrišu u bezbroj odjevnih kombinacija, od farmerki do krojenih pantalona, pa čak i suknji i haljina. Nekada ekskluzivna domena mokasinki i štikli sada je napravila mjesta za hrabru izjavu crvenih patika, pokazujući da statement obuća može biti svestrana i vrijedna kao i klasični modeli.

Crvena, kao boja, odiše bezvremenskom privlačnošću. To je nijansa koja nadilazi prolazne trendove, s odjevnim predmetima i dodacima u raznim nijansama od bordo do jarko crvene. Stoga, prihvaćanje trenda crvenih patika ne samo da je usklađeno s trenutnim valom šarene obuće, već nudi i znak postojanom stilu.

Uz ponovno pojavljivanje željenih stilova koji dolaze na police, kao što su SL 72s, sada predstavlja pravi trenutak da prihvatite trend crvenih patika. Bilo da ste iskusan teniser ili tek pridošlica u svijetu statement obuće, ubacivanje par crvenih nogavica u svoju garderobu obećava da ćete unijeti dozu šika u vaš ansambl.

Kako influenseri nastavljaju da prikazuju inovativne načine stilizovanja crvenih patika na platformama društvenih medija, trend ne pokazuje znakove usporavanja. Bilo da su uparene sa opuštenim teksasom ili odijelom, crvene patike spremne su da ostanu glavni modni dodatak za modne entuzijaste.

Dakle, zašto ne zakoračiš u proljeće hrabrim korakom i prihvatiš šik privlačnost crvenih patika?

Evo nekoliko popularnih modela u crvenoj boji.

REEBOK Club C
Converse All Star
NIKE Air Jordan 1
ADIDAS ORIGINALS SL 72

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum