Trenutno čitaš
Boho romantic je stil koji ćeš rado nositi ovog ljeta

Boho romantic je stil koji ćeš rado nositi ovog ljeta

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Nekada se moda igrala idejom da stilovi budu “in” ili “out”, zaboravljajući da je individualnost u srcu svakog ličnog stila. Sada, međutim, postoji prava raznolikost u modi, jer svaki stil ima svoje mjesto, čak i ako je neki trend popularniji od drugih. 

Novi trendovi svima daju priliku da ih istraže u kontekstu svoje lične estetike, uzbuđeni da slave modu, a ne iscrpljeni njome. Zato vam danas predstavljamo nešto novo: “boho romantic”.

To je kombinacija dva stila, koja spaja zamršenost romantike sa fluidnošću i delikatnom prirodom boemije. Malo je koketno, malo renesansno, ali sve u svemu, meko je i slatko. Istaknuti identifikatori su volani, čipka, kravate od prozirnih tkanina i mješavina uklopljenog korzeta i fluidnih oblika. Štaviše, postoje različiti načini da prihvatiš trend, od potpunog uskakanja s otmjenim izgledom od glave do pete ili eksperimentisanja s elementima ovog stila.

U 2023. vidimo pravo istraživanje kontrasta unutar mode, gdje se suprotstavljeni stilovi kombinuju kako bi se stvorilo nešto novo. U ovoj estetici, modni znalci svoje boho romantične topove kombinuju sa “tvrđim” kontrastnim donjim dijelom, od jednostavnih farmerki do kargo pantalona.

Kada je riječ o haljinama, cipele su mjesto gdje treba dodati tu tačku razlike. Dodatak mokasinki utemeljuje elegantan osjećaj ove haljine.

Izvezeni detalji, čipka i heklani odjevni predmeti samo su neke od odlika ovog stila.

Pročitaj

 

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum