Trenutno čitaš
Bež bi mogla zamijeniti nova neutralna boja – puter žuta!

Bež bi mogla zamijeniti nova neutralna boja – puter žuta!

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Ako si minimalista, kada je u pitanju moda, boje te vjerovatno ne uzbuđuju. Znači da naginješ više neutralnim tonovima. I dok su ‘bež boje’ dominirale ovim prostorom posljednjih godina, konačno je u gradu nova neutralna nijansa – puter žuta (buttery yellow). 

Čini se da su i neka od najvećih imena industrije, od JW Andersona i Jil Sandera do Max Mare, Loewea i Tory Burch, prognozirali trend tokom svojih revija proljeće/ljeto 2023. godine.

Getty Images

Ne pokazujući znake usporavanja, kao što su Givenchy, Zimmermann, Tove, Cecilie Bahnsen, Christopher Kane i A.W.A.K.E. Mode svi su prikazali veliku dozu puter žute tokom svojih revija jesen/zima 2023. još u februaru, sugerišući da ne moramo brinuti o tome da je ovo prolazan trend i da će nam svaki novac koji potrošimo na estetiku puter žute dobro služiti tokom narednih sezona.

Getty Images

Iako žuta nije boja koju mnogi od nas smatraju lakom za nošenje, ovaj mekši, prigušeniji i pastelniji izgled boje potpuno je transformiše i čini je zaista univerzalno laskavom. Takođe je daleko lakša za nošenje od ostalih pastelnih boja, s obzirom na to da liči na gotovo prljavo bijelu nijansu što omogućava da se smatra neutralnom i stoga lakom za kombinovanje.

Pročitaj
posvjetljivanje pazuha

Getty Images

Prekrasno se kombinuje sa mnogo boja, od maslinasto zelene do pastelno ružičaste, bijele, tamnoplave, ljubičaste, pa čak i metalik, bukvalno ne postoji nijedna boja koja je van granica kada je u pitanju spajanje izgleda s ovom nijansom. Postoji, međutim, jedan način da je nosiš koji nadmašuje sve ostale, a to je u monohromatskoj kombinaciji od glave do pete.

Getty Images

Žuta je boja za podizanje raspoloženja. Podsjeća nas na sunce i pozitivnost, što je savršeno za doba godine kada dani postaju kraći, a vrijeme hladnije, pa će ovo biti prava trendovska boja jeseni. Najlakši način da implementiraš žutu u svoj ormar je gornji dio i dodaci poput torbe ili cipela.

REFORMATION

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum