Trenutno čitaš
Alma Ras: Briga o zaposlenima kao temelj uspjeha i stabilnosti

Alma Ras: Briga o zaposlenima kao temelj uspjeha i stabilnosti

alma ras
NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Alma Ras kompanija je ne samo lider na domaćem tržištu, već i primjer brige o svojim zaposlenima, što je ključna komponenta njihovog uspjeha. Posjetili smo njihov moderno opremljen restoran za zaposlene u proizvodnom pogonu Visoko, gdje smo zajedno sa čelnicima i zaposlenima uživali u posebno pripremljenim obrocima uz preporuke i savjete nutricionista. Ovaj restoran nije samo mjesto za obrok, on odražava posvećenost kompanije prema dobrobiti svojih zaposlenika.

Razgovor s Rasimom Memagićem, generalnim direktorom i predsjednikom Uprave i Nihadom Ahmićem, direktorom proizvodnje, otkrio je da su za Alma Ras zaposleni na prvom mjestu. Shvataju da zadovoljan zaposlenik znači i produktivan, što je temelj njihovog uspješnog poslovanja.

Alma Ras
Foto: Alma Ras

Memagić ističe važnost isporuke kvalitetnih proizvoda koji su im omogućili potpisivanje novih ugovora, osiguravajući im snažnu perspektivu i stabilnost poslovanja, te potrebu za zapošljavanjem novih 30 zaposlenika u ovoj godini, s tendecijom rasta i u narednoj godini. Do sada su sašili više od 22 miliona komada, a do kraja godine planiraju proizvesti nešto više od 25 miliona komada artikala, što pokazuje njihovu ambiciju za rastom i uspjehom na tržištu. Saznali smo i da imaju dva etablirana kupca koji zahtijevaju ogroman rad i ulaganje u ljude i infrastrukturu. U pitanju su Calida i Armani, kupci koji najavljuju stabilno poslovanje za naredni period.

Ponosno su istakli svoje certifikate, poput OEKO TEX i GOTS certifikata, koji potvrđuju njihovu posvećenost kvaliteti, socijalnoj odgovornosti i ekologiji. Ova kompanija ne samo da proizvodi visokokvalitetne proizvode, već i aktivno sudjeluje u očuvanju okoline.

Pročitaj

Alma Ras
Foto: Alma Ras

Razgovarali smo i s dugogodišnjim zaposlenom, Fatimom Bešić, koja je prepoznala svrhu i odlučila rasti i razvijati se u kompaniji koja nije samo mjesto za rad, već posao koji se voli i mjesto gdje se pruža prilika za napredak i razvoj karijere. Fatima je devet godina bila za šivaćom mašinom, a trenutno se nalazi na programu obuke za međufaznu kontrolu.

Njihova posvećenost lokalnoj zajednici i briga o kvaliteti rada i života svojih zaposlenika čine ih primjerom kako kompanija može izgraditi bolju budućnost za sve. Zahvaljujući podršci njihovih kupaca, Alma Ras ostvaruje stabilan rast i ostaje na čelu industrije.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum