Trenutno čitaš
Ako želiš istinski ispunjen i sretan život, ove 3 stvari su ključne

Ako želiš istinski ispunjen i sretan život, ove 3 stvari su ključne

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Ono što je važno shvatiti je da se svaka naša odluka na kraju svodi na naše vrijednosti…

Ako se stalno preispituješ, živiš stalno u svojoj glavi i ne znaš kojim putem krenuti u životu, možda je krajnje vrijeme da sjedneš i ozbiljno porazgovaraš sa sobom o tome koje su tvoje vrijednosti. Dakle, da pređemo na stvar, 3 su koraka do života istinskog ispunjenja…

pexels

Prepoznaj svoje lične vrijednosti

Kako utvrđuješ svoje lične vrijednosti? Ako ne znaš koje su tvoje vrijednosti, pokušaj voditi dnevnik i zapiši sve situacije, stvari, događaje, aktivnosti i vremena kada ti je srce bilo puno i kada si se osjećao/osjećala posebno, kao i drugih aktivnosti u kojima se osjećaš posebno povrijeđeno, iscrpljeno ili loše. Zatim prikupi te podatke i zapitaj se “Zašto?” Zašto me ovo boli i scrpljuje i zašto se ovdje osjećam tako duboku radost? Odgovori će te dovesti do tvojih temeljnih ličnih vrijednosti.

pexels

Idi za onim što želiš

Uvidi su jedno, postupci su drugo. Nakon što identifikuješ šta je to što ti je duboko važno, jednostavno je pitanje dosljednog preduzimanja odlučnih radnji u smjeru tvojih ciljeva. Šta je to što te pokreće, šta te čini sretnom sobom, šta su tvoji snovi, ciljevi, vizije? Kakav život želiš živjeti, kakva osoba želiš biti?

pexels

Reci ne stvarima koje te ometaju i nastavi davati prioritet svojim vrijednostima

Ovo se svodi na postavljanje granica. Reci da onom šta želiš, reci ne onom šta ne želiš. Život se dešava non stop i život nije ravna linija i nije uvijek sve savršeno, ali znaš postaviti zdrave granice, život će biti kvalitetniji za tebe. Iskrsnut će stvari koje će ti smetati, i to je u redu. Fleksibilnost je važna, ali uvijek pokušaj dati sve od sebe kako bi odabrao/odabrala pravi smjer u skladu sa svojim vrijednostima.

Pročitaj
citati

Što više poštuješ svoje temeljne vrijednosti, osjećaćeš se sretnijom i dublje ispunjenom osobom. Što više omalovažavaš i ignorišeš svoje lične vrijednosti, to više povećavaš osjećaj tjeskobe, letargije, tuge.

Izvor: yourtango.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum