Trenutno čitaš
Soft Copper: Popularna trend boja za kosu za 2024/25

Soft Copper: Popularna trend boja za kosu za 2024/25

Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

U sezoni 2024/25, nježna bakarna nijansa postaje glavna zvijezda kada je u pitanju bojenje kose. Ova topla, suptilna boja, koja se savršeno prilagođava raznim tonovima kože, donosi meki, prirodni sjaj koji posebno dolazi do izražaja u kasno ljeto i jesen.

Soft copper, ili meka bakrena nijansa, donosi osvježenje za pepeljaste smeđe i plave tonove, a pri tome dodatno naglašava i pojačava prirodne crvene tonove, čineći kosu življom i toplijom.

Ono što ovu boju čini bezvremenskom jeste njen prirodan izgled, koji savršeno balansira između odvažne promjene i sofisticirane elegancije. Svake godine ova nijansa doživljava svoj veliki povratak u sezoni kada se zlatni listovi i zlaćani tonovi prirode reflektiraju u našim stilskim odabirima. Ako si u potrazi za toplinom i nježnim sjajem koji osvježava lice i stil, soft copper je pravi izbor za tebe.

soft copper-hair
Launchmetrics SpotlightSM

Ako si ikada imala hemijski tretiranu kosu, poput trajnog ravnanja, minivala ili čestih bojenja, najbolji način da postigneš idealan soft copper look je uz pomoć profesionalca u salonu. Hemijski tretirana kosa može biti osjetljivija na boje, pa je stoga važno da bojenje bude stručno izvedeno kako bi se izbjeglo oštećenje ili neujednačenost boje. Profesionalni frizeri koriste posebne tehnike nanošenja boje kako bi se postigao što prirodniji prijelaz između nijansi i zadržao zdrav izgled kose.

soft copper-hair
Launchmetrics SpotlightSM

Kada postigneš svoju savršenu bakarnu nijansu, važno je prilagoditi i ostatak svog izgleda, posebno makeup. Tonovi koje odabereš za usne, obraze i oči mogu značajno uticati na to koliko će tvoja nova boja kose biti istaknuta.

Nijanse smeđe ili tonovi kajsije idealne su za postizanje skladnog, prirodnog izgleda. Ove nijanse naglašavaju tople bakrene tonove kose, stvarajući harmoniju između boje kose i makeup-a. Takođe, zlatni i bronzani tonovi na očima mogu dodatno istaknuti sjaj kose, dok nude ruževi ili nježno ružičasti tonovi na usnama zaokružuju cijeli look.

Pročitaj

Ako želiš napraviti promjenu koja nije previše dramatična, ali ipak donosi značajan vizuelni efekat, soft copper je pravi izbor. Ova boja savršeno se uklapa u jesenje tonove i prirodno nadopunjuje tvoje svakodnevne beauty rutine.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum