Trenutno čitaš
7 trikova kako da nosiš super trendi barrel hlače

7 trikova kako da nosiš super trendi barrel hlače

barrel hlače
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Barrel hlače, sa svojom specifičnom siluetom koja se širi od kukova do koljena, a zatim sužava na gležnjevima, doživljavaju veliki povratak ove jeseni 2024. godine. Ovaj model, poznat i kao balon pantalone, popularizovan je još 80-ih i 90-ih godina kroz oversized stilove.

Danas su se vratile na modne piste brendova poput Alaïe i Bottega Venete, pozicionirajući se kao ključni komad sezone. Ako si oprezna pri njihovom izboru jer misliš da bi te mogle vizuelno učiniti nižom – ne brini! S pravim trikovima, barrel hlače mogu postati tvoj saveznik u kreiranju sofisticiranih i chic kombinacija. Evo nekoliko savjeta kako da ih nosiš sa stilom.

Kratke jakne za savršenu proporciju

Kratke jakne su najbolji prijatelj barrel pantalona! Za razliku od dugih jakni koje mogu vizualno prepoloviti figuru, kratke jakne ističu struk i stvaraju izduženu liniju. Takođe, one unose ravnotežu između širine pantalona i gornjeg dijela, čineći da izgledaš proporcionalnije.

barrel hlače
Getty Images

Uvijek uguraj majicu unutra

Bluze, majice i džempere uvijek uguraj u pantalone. Ovaj jednostavan trik ističe struk i stvara efekat dužih nogu. Osim što će tvoja figura izgledati stilizovanije, ovako postižeš uravnotežen look, izbegavajući efekat „kraćih nogu i dužeg torza”.

barrel hlače
Instagram/Marionautran

Odaberi pantalone sa visokim strukom

Pantalone visokog struka su ključ za postizanje sofisticiranog izgleda. Ovaj kroj vizuelno produžava noge i suptilno naglašava struk, stvarajući izduženu siluetu. Visok struk osigurava i da pantalone zadrže svoju formu i proporcije, posebno uz ovaj voluminozni model.

barrel hlače
Instagram/Nlmarlyn

Cipele sa visokim potpeticama za balans

Ravne cipele nisu najbolji izbor uz barrel pantalone jer mogu narušiti proporcije. Visoke potpetice, poput kitten heels ili elegantnih sandala, pružaju dodatne centimetre i savršen balans širini pantalona. Njihov chic izgled dodaje dozu elegancije i suptilno izdužuje noge.

barrel hlače
Getty Images

Nosi uske topove za skladnu siluetu

Široki topovi i oversized majice mogu dodati nepotreban volumen. Umjesto toga, odluči se za uske komade koji naglašavaju struk i ravnotežu cijele kombinacije. Ako si dovoljno smjela, crop top može dodatno naglasiti proporciju i dodati dašak modernog šarma.

barrel hlače
Instagram/Leoniehanne

Kaiš iste boje za fluidan izgled

Odabirom kaiša koji je iste boje kao pantalone stvara se vizuelni kontinuitet, čime figura izgleda duže. Kontrastni kaiš, s druge strane, može „presjeći” liniju tijela i učiniti da noge izgledaju kraće. Suptilni detalji, poput usklađenog kaiša, donose fluidnost i eleganciju u tvoj izgled.

Pročitaj
Treehana Timeless tenderness bridal kolekcija

barrel hlače
Instagram/Leoniehanne

Cipele na špic za beskrajno duge noge

Cipele na špic su savršen dodatak barrel pantalonama. Njihov oštar oblik vizuelno smanjuje volumen pantalona i izdužuje noge. Osim što balansiraju široku siluetu, špicaste cipele dodaju notu sofisticiranosti svakom outfitu.

 barrel hlače
Instagram/Nlmarlyn

Barrel hlače mogu transformisati tvoj stil i donijeti svježinu u garderobu. Uz ove savjete, možeš se igrati s proporcijama i kreirati jedinstven izgled bez straha da ćeš izgledati niže. Prigrli ovaj trend i kreiraj odvažne kombinacije koje savršeno balansiraju između udobnosti i elegancije!

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum