Trenutno čitaš
Style trend: Kako je kaput sa šalom postao zimski must-have?

Style trend: Kako je kaput sa šalom postao zimski must-have?

kaput sa šalom
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

U svijetu mode, neki komadi odjeće postaju instant klasici, a jedan od njih je svakako kaput sa šalom, čije je prisustvo na modnoj sceni od novembra 2022. godine izazvalo pravu revoluciju.

Kada je Toteme prvi put predstavio svoj Whipstitch kaput sa šalom, brzo je osvojio srca modnih entuzijasta, a njegova prepoznatljiva silueta i bezvremenski dizajn učinili su ga simbolom tihog luksuza.

Sa siluetom koja podsjeća na ogrtač i elegantnim detaljima poput resica, ovaj kaput je brzo postao must-have komad za sve žene koje žele da dodaju dozu stila i udobnosti u svoje zimske outfite. Njegova svestranost omogućava kombinovanje sa različitim stilovima, od farmerki do sportskih donjih dijelova, što ga čini savršenim izborom za svaku priliku.

kaput sa šalom
Toteme

U 2023. godini, mnogi dizajneri su prepoznali potencijal ovog komada i počeli da nude svoje verzije kaputa sa šalom. Na pistama za jesen i zimu 2024. godine, brendovi poput Murral, Rohk i naravno, Toteme, predstavili su različite interpretacije ovog fenomena. S obzirom na to da su se proširile na kolekcije ženske i muške odjeće, kaputi sa šalom postali su ključni komadi u svakoj garderobi.

kaput sa šalom
The Row

Zagledajući se u budućnost, vidimo da će se kaput sa šalom nastaviti vraćati na modnu scenu, sa primjetnim uticajem brendova kao što su Hermès i Carven. Ova kombinacija funkcionalnosti i estetike dovela je do toga da kaput sa šalom postane ključni predmet koji može podići svaki zimski outfit.

kaput sa šalom
Hermes

Jedna od glavnih prednosti kaputa sa šalom je njegova sposobnost da spoji udobnost i stil. Bez obzira na to da li se odlučuješ za dužu siluetu ili kraći model, kaput sa šalom može lako da se prilagodi tvom ličnom stilu. U vrijeme kada su trendovi brzi i prolazni, kaput sa šalom se izdvaja kao komad koji će ostati relevantan i kroz godine.

Dok se modna scena neprestano mijenja, ljubitelji mode mogu se osloniti na ovaj komad kao na bezvremenski dodatak. Nema ničeg jednostavnijeg nego zgrabiti kaput sa šalom i obradovati se lakoći njegovog nošenja, dok istovremeno izgledaš kao da si izašla iz modnog časopisa.

Kako se približavamo zimi 2024. godine, kaput sa šalom ostaje ključni dio svake garderobe. Bilo da si ljubitelj minimalističkog stila ili preferiraš odvažnije uzorke, ovaj kaput će sigurno zadovoljiti sve modne ukuse. Ne zaboravi da, bez obzira na to koliko trendi izgledali, uvijek postoji mjesto za klasične i bezvremenske komade u tvojoj kolekciji.

Pronašli smo zanimljive modele:

kaput sa šalom
ASOS
kaput sa šalom
ASOS

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum