Trenutno čitaš
Saint Laurent za proljeće 2025: Da li ovako izgleda ženska snaga?

Saint Laurent za proljeće 2025: Da li ovako izgleda ženska snaga?

bella hadid saint laurent
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Anthony Vaccarello ponovo osvaja svijet mode, ali ovog puta na način koji je istovremeno nostalgičan i avangardan. Dok je njegov debi za Saint Laurent 2016. godine oduševio modni svijet pistom na gradilištu, okruženom kultnim neonskim YSL logom, njegova najnovija kolekcija donosi novi, nadrealni vizual. Na pistu Paris Fashion Week-a se ove godine vraća s hrabrom i neobičnom scenografijom: ogromni žuti oval koji lebdi iznad kobaltno plave piste, obasjane pariškom kišom.

Atmosfera misterije i romantike prožima svaku notu kolekcije, kao da nas vraća u prošlost, ali kroz prizmu modernog luksuza.

Vaccarello jasno daje počast osnivaču brenda, Yves Saint Laurentu. Svaka silueta, svaki komad odiše onom prepoznatljivom elegancijom i sofisticiranošću koja je sinonim za ovaj legendarni modni dom. Kolekcija, s dvostrukim sakoom, širokim pantalonama i besprijekorno krojenim košuljama, priziva snagu i kontrolu, dok elegantni dodaci poput zlatnih narukvica i draguljima optočenih cipela unose dozu luksuza koja nikad ne prelazi granicu ekstravagancije.

Druga polovina revije donosi živopisne komade ženske odjeće, od kaputa sa širokim ramenima do brokatnih haljina koje se kreću između ženstvenosti i moći. Vaccarello prepliće različite stilove, stvarajući kolekciju koja je istovremeno suptilna i odvažna. Uvođenje tunika i širokih pantalona kao alternativne večernje odjeće pokazuje njegovu sposobnost da spaja udobnost sa visokom modom, dajući savremenoj ženi slobodu kretanja bez odricanja od stila.

Ono što Vaccarellovu kolekciju čini izuzetnom jeste sposobnost da prizove duh prošlosti, ali na način koji je relevantan za današnje modno tržište. Njegove kreacije podsjećaju na ključne trenutke iz Saint Laurent istorije – od naočala sa debelim okvirima do lepršavih haljina s narukvicama koje odzvanjaju glamur iz zlatnih dana mode. Bella Hadid, koja je prošetala pistom nakon duže pauze, savršeno je utjelovila taj spoj prošlosti i budućnosti, u odijelu koje je bilo jednako snažno koliko i zavodljivo.

bella-hadid saint-laurent
Francois Durand//Getty Images

Vaccarello opisuje svoju viziju žene Saint Laurent kao kompleksnu i snažnu – ona voli opasnost, ali je potpuno sigurna u sebe. Njegova muza je istovremeno zavodljiva i nezavisna, a kroz smjenu strogih, maskuliniziranih odijela i ekstravagantnih, ženstvenih haljina, Vaccarello prikazuje tu dualnost na najbolji mogući način.

Pročitaj

Ova kolekcija jasno stavlja do znanja: Vaccarello je tu da bi redefinisao moderni Saint Laurent, donoseći mu snagu, misteriju i glamur koje je ovaj brend oduvijek nosio sa sobom.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum