Trenutno čitaš
Počela je sezona Vage: Harmonija, introspekcija i nova poglavlja

Počela je sezona Vage: Harmonija, introspekcija i nova poglavlja

sezona vage 2024

Nakon neizdrživo vrućeg i turbulentnog ljeta, jesen nam donosi toliko željeno olakšanje. Sezona Vage, koja počinje 22. septembra s jesenjom ravnodnevnicom, pruža priliku za tišinu, balans i introspektivne trenutke.

Jesen je doba kada preispitujemo prošlost i planiramo budućnost, okrećući se unutrašnjem miru dok Sunce ulazi u Vagu, znak koji simbolizuje pravdu, harmoniju i odnose.

Ravnodnevnica označava trenutak kada su dan i noć jednaki, što prirodno donosi harmoniju, kako u univerzumu, tako i unutar nas. Ovo je savršeno vrijeme za energetski detoks i za obnavljanje naših aura. Kako prelazimo iz užurbanog i često iscrpljujućeg tempa ljeta u mirniju jesen, ovaj kosmički balans nam omogućava da smireno procijenimo svoje buduće korake.

Sezona Vage, koja traje do 22. oktobra, pomaže nam da donesemo mudre, promišljene odluke u skladu s našim osnovnim vrijednostima. Ovaj period nije samo usmjeren na romantične odnose, već i na prijateljstva i porodične veze koje su od vitalnog značaja. Uz energiju Vage, težimo ka stabilnosti, tražimo pravdu, balansiramo životne obaveze i uspostavljamo skladne odnose.

pomračenje mjeseca u ribama 2024
Ultra magazin

Snaga introspekcije i izgradnja veza

Vaga je znak koji često traži ravnotežu u svemu – u ličnom životu, karijeri, ali i u odnosima s drugima. Tokom ovog perioda, mnogi od nas će osjetiti potrebu da preispitaju važne odnose u svom životu. Da li su te veze zdrave, održive i pružaju li nam ono što nam je potrebno? Ako ne, možda je vrijeme za promjenu.

Ova sezona nas poziva da budemo iskreni prema sebi i drugima, tražimo istinu, ali i pružimo drugima šansu da nas bolje razumiju. Vage su poznate po tome što teže harmoničnim odnosima, ali i po tome što znaju kada je vrijeme da se povuku ako nešto više ne funkcioniše. Zato, ako se suočavate s teškim odlukama u vezi, sada je pravi trenutak za otvorene i iskrene razgovore.

Kosmičke promjene i značajni tranziti

Kako se sezona Vage razvija, Venera prelazi u Škorpiju 22. septembra, pojačavajući naše želje, strasti i intenzivne emocije. Iako Venera nije najsretnija u Škorpiji, ovaj tranzit nas podstiče da dublje istražimo naše odnose, unoseći više strasti i intimnosti.

Merkur ulazi u Vagu 26. septembra, što će dodatno olakšati komunikaciju i donošenje promišljenih odluka. Jesen 2024. donosi i pomračenje Sunca u Vagi 2. oktobra, što nam pruža priliku da se oslobodimo prošlih tereta i uspostavimo nove, zdrave odnose.

Intenzivne emocije i senzualna strast spojiće se 8. oktobra, kada Venera u Škorpiji i Mars u Raku zaplešu u kosmičkom zagrljaju. Ovaj aspekt donosi izliv ljubavi i strasti – parovi će doživjeti dublju povezanost, dok će samci shvatiti svoje želje na mnogo intimnijem nivou. Bez obzira na vaš ljubavni status, ovo nije vrijeme za površne odnose. Posvetite se samo ako su vaše srce, um i tijelo potpuno uključeni.

mjesečni horoskop za septembar
ultra magazin

Sljedećeg dana, 9. oktobra, Jupiter postaje retrogradan u Blizancima. Retrogradni Jupiter može donijeti manje stimulativan, ali ipak značajan period. Ovo je prilika da se saberete i preispitate svoje stvarne interese. Iako će mogućnosti možda biti ograničene, važno je kako ćete iskoristiti ono što imate. Sjetite se izreke: “Kad ti život da limun, napravi limunadu.”

Dok jedna retrogradnost počinje, druga se završava. Pluton završava svoj dugogodišnji boravak u Jarcu 11. oktobra,  označavajući kraj jedne ere. Od 2008. godine, Pluton je transformisao strukture moći, hijerarhije i tradicije koje više ne služe budućnosti. Kako se Pluton kreće direktno, od vas će se tražiti da srušite stare obrasce i stvorite nešto novo, jače i održivije.

Vaša intuicija biće izoštrena kada Merkur uđe u Škorpiju 13. oktobra, podstičući vas da istražujete skrivene istine i tabue. Ovaj Merkurov tranzit može vas natjerati da se fiksirate na određenu temu ili misteriju, pa nemojte biti iznenađeni ako osjećate potrebu da kopate dublje nego obično.

Istog dana, Sunce u Vagi uskladiće se sa retrogradnim Jupiterom u Blizancima, donoseći novu dozu samopouzdanja. Ako ste se osjećali zarobljeno ili bez nade, ovaj tranzit može donijeti osvježenje kroz podršku drugih ili novi nalet samopoštovanja.

Međutim, pazite na tenzije 14. oktobra, kada se Sunce u Vagi sukobi sa Marsom u Raku. Pasivno-agresivne energije mogu kulminirati u konfliktima, pa umjesto da ulazite u igre nadmudrivanja, rješavajte probleme direktno, ali diplomatski.

retrogradni uran 2024
Ultra magazin

Istog dana, Venera u Škorpiji suočava se sa retrogradnim Uranom u Biku, što može izazvati promjene u ljubavnim odnosima. Ako postoje razlike u vrijednostima između vas i partnera, sada je vrijeme da se suočite sa tim i prilagodite svoje očekivanja, umjesto da tvrdoglavo ostanete pri nečemu što ne funkcioniše.

Pun mjesec u Ovnu 17. oktobra donosi završetak jednog šestomesečnog ciklusa, podsjećajući vas da postavite sebe na prvo mjesto. Iskoristite ovu energiju da potvrdite svoju nezavisnost i usredsredite se na svoje potrebe prije nego što se posvetite drugima.

Tog dana, Venera ulazi u Strijelca, donoseći avanturistički duh u ljubav i finansije. Spremite se za spontana dešavanja – možda ćete donijeti neočekivane finansijske odluke ili se upustiti u romantične rizike. Prepustite se ovoj energiji i priuštite sebi nova, uzbudljiva iskustva.

Na kraju, Sunce u Vagi će 22. oktobra imati posljednji sukob sa Plutonom u Jarcu, što može izazvati krizu identiteta. Ovaj tranzit vas može natjerati da preispitate ko ste van svojih veza, prijateljstava ili karijere. Oslobodite se zavisnosti o spoljnim faktorima kako biste pronašli ravnotežu između svoje individualnosti i odnosa.

Ova sezona nije samo prelazak iz ljeta u hladniji period godine. Jesen 2024. nam donosi priliku da pronađemo balans, oslobodimo se prošlosti i hrabro krenemo naprijed. Iskoristite ovu energiju za introspektivne trenutke, jačanje odnosa i stvaranje novih početaka. Dok šetate kroz opalo lišće i osjećate svježinu u zraku, zapitajte se: koliko daleko ste stigli i koliko daleko još želite ići?

Ultra magazin

Pročitaj u nastavku kako će sezona Vage uticati na tvoj znak i podznak:

Ovan

Ne radi se o tebi! Kada Sunce uđe u Vagu, sve će biti o tvojoj drugoj polovini, bilo da se radi o romantičnom partneru ili profesionalnoj vezi. Sunce će obasjati tvoju sedmu kuću posvećenosti, što znači da ćeš se fokusirati na potrebe druge osobe. Pomračenje Sunca u Vagi 2. oktobra donosi sudbinska poravnanja u tvojim ključnim vezama. Ovo je period u kojem ćeš preispitivati koliko želiš da se posvetiš drugima. Usrećivanje partnera postaće tvoj prioritet, ali obrati pažnju da zadržiš ravnotežu. Nemoj preuzimati više obaveza nego što možeš podnijeti – važno je da se brineš i o sebi!

Bik

U ovoj sezoni Vage, tvoj svakodnevni život dolazi u centar pažnje, a Sunce osvjetljava tvoju šestu kuću svakodnevnih rutina. Idealno je vrijeme za uspostavljanje ravnoteže između posla i privatnog života. Možda ćeš u septembru biti u fazi preispitivanja prioriteta, ali oktobar donosi sudbonosne promjene, naročito sa pomračenjem Sunca 2. oktobra. Možda ćeš sresti osobu koja te inspiriše na promjene u fitnesu ili poslu. Prilike dolaze, pa iskoristi svaku šansu koja ti se ukaže. Obrati pažnju na svoje vrijednosti i finansije sredinom oktobra, jer bi moglo doći do važnih promjena u tom pogledu.

Pročitaj

Blizanci

Srce ti je na dlanu! Sa Suncem u Vagi koje aktivira tvoju petu kuću romantike, flertovanje i ljubavne priče biće u centru pažnje. Ova sezona donosi priliku za otvaranje srca, bez obzira na prošlost i emotivne rane koje možda još uvijek nosiš. Pomračenje Sunca 2. oktobra otvoriće novu romantičnu eru, dajući ti šansu da pronađeš ljubav koju zaslužuješ. Moguća je i sudbonosna trudnoća, pa obrati pažnju. Kako se sezona bude nastavila, možeš početi preispitivati sopstvenu vrijednost, što će biti savršen trenutak da definišeš ko želiš biti i kako želiš da te drugi vide.

Rak

Vrijeme je da postigneš ravnotežu između posla i porodice. Sunce u Vagi osvjetljava tvoju četvrtu kuću doma i porodičnih odnosa, što znači da ćeš biti više posvećen privatnom životu. Krajem septembra možeš se suočiti s izazovima kada je u pitanju koordinacija obaveza, pa je važno da jasno komuniciraš sa svima. Pomračenje Sunca 2. oktobra donosi sudbinske promjene u tvoj porodični život. Moguće je da će neki članovi tvoje porodice tražiti tvoju podršku i pažnju. Oktobar je idealan period za introspekciju i promišljanje o tome šta zaista želiš od života.

Ultra magazin

Lav

Komunikacija je ključ u sezoni Vage. Sunce u Vagi osvjetljava tvoju treću kuću razgovora, pa ćeš se uključiti u mnoge rasprave i razmjene mišljenja. Možda ćeš se suočiti sa brojnim dilemama i debatama, ali uživaćeš u tome da znaš šta se dešava, čak i ako se ne uključuješ aktivno u drame. Pomračenje Sunca 2. oktobra donosi neočekivane preokrete u tvojim interakcijama i komunikacijama, a neki ljudi u tvom životu će možda otkriti svoje prave namjere. Ovo je prilika da sagledaš ko su ti istinski prijatelji i ko ti donosi mentalnu stimulaciju.

Djevica

Vrijeme je za finansijsko i lično balansiranje. Sunce u Vagi pokreće tvoju drugu kuću ličnih stvari i novca, što znači da ćeš preispitivati svoje vrijednosti i načine na koje upravljaš resursima. Do kraja septembra, suočićeš se s izazovom donošenja važnih odluka. Pomračenje Sunca 2. oktobra donosi prilike za finansijski rast i stabilnost. Možda ćeš imati šansu da unaprijediš svoje profesionalne ciljeve ili poboljšaš svoje finansije, ali moraš jasno odlučiti kojim putem želiš ići. Sezona Vage je savršeno vrijeme da se fokusiraš na karijeru i nadogradnju onoga što već imaš.

Vaga

Ova sezona ti donosi priliku da zasijaš! Sunce u tvom znaku stavlja tebe u centar pažnje, iako ćeš se možda više fokusirati na druge ljude. Do kraja septembra, možda ćeš osjećati snažnu povezanost s partnerom ili bliskom osobom, što će te navesti da preispituješ vlastiti identitet kroz tu vezu. Pomračenje Sunca 2. oktobra donijeće ključne promjene u tvojoj ličnoj dinamici, čineći te glavnom zvijezdom narednih šest mjeseci. Sredinom oktobra, pažljivo slušaj svoje sagovornike, jer neki ljudi u tvom životu mogu nesvjesno otkriti svoje istinske namjere.

Škorpija

Nikad ne sumnjaj u svoju intuiciju. Sunce u Vagi aktivira tvoju dvanaestu kuću psihe, donoseći unutrašnje preispitivanje i suočavanje s nesigurnostima. Septembar ti donosi testove, posebno u vezi sa ljudima u tvom životu čije namjere nisu potpuno jasne. Pomračenje Sunca 2. oktobra donosi moćne snove i intuitivne poruke, pa pažljivo prati simboliku u svojim noćnim vizijama. Oktobar ti donosi rast samopouzdanja, ali obrati pažnju na finansije sredinom mjeseca da izbjegneš nepotrebne troškove.

Ultra magazin

Strijelac

Okruži se ljudima koji iz tebe izvlače ono najbolje. Sunce u Vagi će obasjati jedanaestu kuću prijateljstava, timova i zajednica, što znači da je sezona Vage savršeno vrijeme da se povežeš s ljudima koji dijele tvoja interesovanja i ciljeve. Neki od odnosa mogu postati intenzivniji i dublji, dok ćeš se možda distancirati od onih koji više ne rezoniraju s tvojim vrijednostima. Velike promjene u tvom društvenom životu mogle bi se dogoditi nakon pomračenja Sunca u Vagi 2. oktobra. To bi moglo značiti sudbinski susret s nekim ko će postati važan dio tvog života ili priliku da se uključiš u novi projekat s prijateljima.

Jarac

Sezona Vage će te usmjeriti prema karijeri. Sunce u Vagi ističe desetu kuću profesionalnih postignuća, što znači da ćeš tokom ovog perioda svoj fokus usmjeriti na dugoročne ciljeve. Možda ćeš željeti da preispitaš svoj trenutni put i razmisliš o načinima na koje možeš unaprijediti svoju karijeru. Oktobar će donijeti prekretnice u profesionalnom životu, posebno oko pomračenja Sunca 2. oktobra. Ovo je vrijeme kada možeš donijeti važne odluke o svojoj karijeri, bilo da je to novi projekat, unapređenje ili čak promjena posla. Poslušaj svoju intuiciju i ne boj se da preuzmeš rizik, jer ti ovaj period donijeti sudbinske prilike.

Vodolija

Spremi se za avanturu. Sunce u Vagi prolazi kroz devetu kuću ekspanzije, što znači da ćeš dobiti motivaviju da istražuješ nova znanja, putovanja ili filozofije. Sezona Vage te poziva da proširiš svoje horizonte, bilo da je to kroz putovanja, obrazovanje ili duhovna otkrića. Pomračenje Sunca 2. oktobra će pokrenuti značajnu promjenu u perspektivama. Možda ćeš osjetiti snažnu potrebu za promjenom u načinu na koji gledaš na svijet, i to bi moglo donijeti nove uvide i otkrića. Nemoj se iznenaditi ako te neočekivani događaji usmjere u pravcu koji nije planiran.

Ribe

Duboko zaranjaš u emocije. Sunce u Vagi osvjetljava osmu kuću transformacije, što znači da je sezona Vage vrijeme za introspekciju i emocionalno obnavljanje. Tokom ovog perioda, možeš se suočiti s dubokim osjećanjima i možda ćeš željeti da razmisliš o prošlim iskustvima koja su ostavila trag na tvoj život. Ovo je vreme za iscjeljenje, oslobađanje starih obrazaca i rad na emocionalnoj transformaciji. Pomračenje Sunca  u Vagi 2. oktobra donosi sudbinski trenutak. Ovaj period može označiti prekretnicu u vezama, finansijama ili unutrašnjem svijetu. Možda ćeš osjećati spremnost da se oslobodiš starih tereta i uđeš u novi ciklus s većom emotivnom jasnoćom.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum