Trenutno čitaš
Baggy farmerke iz 2000-ih biće najtraženiji komad ove jeseni

Baggy farmerke iz 2000-ih biće najtraženiji komad ove jeseni

baggy
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

U 2024. godini, a posebno u sezoni jesen-zima, trendovi farmerki dolaze u mnogo različitih varijacija. Svjedočimo povratku krojeva iz 1990-ih i 2000-ih. S jedne strane, tu su skinny farmerke niskog struka, za koje smo mislili da ih nećemo ponovo vidjeti. S druge strane, capri pantalone, prepoznatljive po svojoj kratkoj dužini, negdje između bermuda i helanki, spremaju se da osvoje modnu scenu. Međutim tu su i baggy pantalone koje je Jennifer Lopez ponovo popularizovala na ulicama New Yorka.

Povratak baggy farmerki ove jeseni je nezaustavljiv. Već prošle sezone, ovaj model je osvježen na modnim pistama Jacquemusa u Versaillesu i Mowalole u Londonu. Francuski dizajner ga je stilizovao tako da je donji veš bio vidljiv (ponovo oživljavajući sagging trend), dok je Mowalola Ogunlesi dao potpuno novu dimenziju niskom struku. Farmerke se nisu nosile ni na struku ni na kukovima, već skroz na koljenima.

Za one koji ne znaju, sagging kod muškaraca je ono što bumster (model pantalona koji se nosi toliko nisko da otkriva rub stražnjice) predstavlja kod žena: nošenje pantalona tako nisko da je gornji dio modela daleko ispod struka, ponekad otkrivajući donji veš. Sagging je usko povezan sa baggy farmerkama. Ovaj trend je prvi put nastao u američkim zatvorima, gdje su pojasevi bili zabranjeni, a postao je popularan 1990-ih zahvaljujući reperima, koji su sagging koristili kao način odbacivanja tradicionalnog načina života.

byggy
Balenciaga

Prepoznatljive po niskom struku i dramatičnim linijama, baggy farmerke su vjerovatno najudobniji model farmerki koji postoji. Tako se odlučno vraćaju kako bi osvojile ormare svih nas. Viđene kod Balenciage, Loewea, Guccija, kao i na pisti mladog dizajnera Christophera Esbera, baggy farmerke su izazvale senzaciju i postale must-have komad trenutnih modnih trendova.

Kako nositi baggy farmerke ove jeseni 2024?

Pročitaj
jennifer lopez farmerke

Poznate ličnosti poput Jennifer Lopez doprinijele su popularnosti baggy farmerki 2000-ih. Kao omaž svom stilu iz tog perioda, Jennifer je nedavno viđena na ulicama New Yorka u baggy modelu koji potpisuje Gucci. Nije rijetkost vidjeti ovu zvijezdu u širokim pantalonama, uključujući i cargo modele koje obožava. Kako se trend vratio, i uz to podigao ‘cool faktor’ svakome ko ga nosi, mnoge poznate dame su pale pod njegov uticaj, među njima Bella Hadid, Kim Kardashian, Amelia Gray i Emily Ratajkowski.

© Gtresonline

Baggy tamne farmerke + bomber jakna

Foto: Amelia Gray MEGA

Sive baggy farmerke + dugi kaput

Kim Kardashian Gotham

Crne baggy farmerke + kardigan

Edward Berthelot/Getty Images

Potpuno u teksasu

Emily Ratajkowski Jacopo Raule

Baggy farmerke + bijela košulja

baggy farmerke
Christian Vierig

Za još modnih savjeta zaprati nas na Instagramu i Fecebooku. 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum