Trenutno čitaš
Najbolja modna izdanja sa dodjele Emmy nagrada

Najbolja modna izdanja sa dodjele Emmy nagrada

emmy 2024 red carpet, jennifer anniston
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Sezona crvenih tepiha je u punom jeku, a neka od najvećih imena televizije prisustvovala su 76. dodjeli Primetime Emmy nagrada, u Peacock teatur u Los Anđelesu.

Nakon što su prošlogodišnji štrajkovi glumaca i scenarista pomjerili ceremoniju za sredinu januara, ovogodišnje Emmy nagrade su se vratile u svoj uobičajeni septembarski termin. Često nagoviještavaju koje serije bi mogle da trijumfuju na dodjelama Zlatnog globusa. Takođe, predviđaju modne trendove večernjih haljina koje će dominirati Holivudom u narednim mjesecima.

Crveni tepih je bio relativno skroman, sa mnogim prisutnima koji su se odlučili za tamne haljine do poda, klasične siluete i uske krojeve. Ipak, među elegantnim crnim toaletama, bilo je i zanimljivih detalja, od suptilnih zlatnih elemenata do svjetlucavog pavé izreza na halter haljini Selene Gomez u kreaciji Ralph Lauren.

emmy
Photo: Getty Images

Neki od najboljih modnih trenutaka večeri bili su u znatno svjetlijoj nijansi – ružičastoj. Meryl Streep je nosila odijelo u ružičastoj boji sa mašnom, dok je Hannah Einbinder zasijala u Louis Vuitton haljini od krepa i tila u prljavo ružičastoj nijansi. Eiza González i Aja Naomi King, u Tamara Ralph i Giambattista Valli kreacijama takođe su pratile ovaj trend.

Meryl Streep

emmy
Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Hannah Einbinder

emmy
Foto: Amy Sussman/Getty Images

Eiza Gonzalez

emmy
Foto: Mike Blake/Reuters

Aja Naomi King

emmy
Photo: Getty Images

Što se tiče muške mode, mnogi su se odmakli od klasične crne kravate. Zvijezda serije Abbott Elementary Chris Perfetti oduševio je u teatralnoj košulji sa volanima iz kolekcije Christian Siriano proljeće 2025, dok je Aaron Moten, zvijezda serije Fallout, stigao u crvenom Kenzo odijelu sa Nehru kragnom. Glumac Alan Cumming i njegov škotski kolega Richard Gadd, tvorac serije Baby Reindeer, obojica su nosili kilt, a Cummingov kilt je bio ukombinovan sa krem jaknom Teddy von Ranson, gdje je tartan pojas služio i kao šal.

Chris Perfetti

emmy
Foto: Jae C. Hong/Invision/AP

 Richard Gadd

Emmy
Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Alan Cumming

emmy
Foto: John Salangsang/Shutterstock

U nastavku i ostale modne kreacije koje su privukle našu pažnju.

Nakata Kurumi and Tadanobu Asano

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Jeremy Allen White

Foto: David Fisher/Shutterstock

Jennifer Aniston u haljini Oscar de la Renta bez naramenica sastavljenoj u potpunosti od grozdova bijelih bisera i malih kristala raspoređenih u različite simetrične uzorke. Veličanstvenom komadu nisu bili potrebni drugi dodaci, ali samo iz zabave, zvijezda Prijatelja je dodala nešto Tiffany & Co. nakita sa dijamantima: viseće minđuše, plus nekoliko narukvica i prstenova.

emmy
Foto: Kevin Mazur/Getty Images

Kristen Wiig je nosila balsku haljinu Oscar de la Renta bez naramenica od fascinantne zlatne metalik tkanine. Ukršteni materijal dodatno je uljepšan kristalnim perlama, uz šiljate rubove na porubu i dekolteu.

Kristen Wiig
Gilbert Flores

Ayo Edebiri nosila je šareni Bottega Veneta dizajn bez naramenica (iz kolekcije prije proljeća ’25) koji je bio prekriven prilagođenim šljokicama.

Ayo Edebiri
Michael Buckner

Sofía Vergara u Dolce and Gabbana haljina po narudžbi bez naramenica, sa dubokim dekolteom i rebrastim detaljima raspoređenim u simetrične uzorke po cijelom dijelu.

Sofía Vergara
Michael Buckner

Saoirse Ronan nosila je tamnoplavu haljinu Louis Vuitton haljinu i Bulgari nakit.

Saoirse Ronan
Gilbert Flores

Anna Sawai prigrlila je trend sa spuštenim strukom svojim izgledom na crvenom tepihu: nosila je blistavu crvenu haljinu bez naramenica Vere Wang sa šiljastim dekolteom i slojevitom suknjom u obliku trube.

Pročitaj
Capsule wardrobe

Anna Sawai
Gilbert Flores

Ella Purnell nosila je srebrnu Rabanne haljinu sa dubokim dekolteom na crvenom tepihu, dodajući srebrne dragulje i tamnocrvene usne.

Ella Purnell
Michael Buckner

Catherine O’Hara

Catherine O’Hara
Gilbert Flores

Hiroyuki Sanada

Foto: Richard Shotwell/Invision/AP

Elizabeth Debicki

Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Rita Ora

emmy
Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum