Trenutno čitaš
Ova frizura iz 90-tih će biti trend jeseni

Ova frizura iz 90-tih će biti trend jeseni

Kaia Gerber frizura
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Kada je ljepota u pitanju, nijedno doba ne izaziva toliko nostalgije kao 90-te. To je decenija u kojoj su frizure, šminka i nokti imali svoj jedinstveni stil, neustrašiv i izražajan, a jedna od najupečatljivijih frizura tog perioda svakako je podignuta kosa sa pramenovima koji uokviruju lice.

Danas, kada su trendovi postali skromniji i minimalistički, ova frizura se vraća u velikom stilu, donoseći sa sobom dah glamura prošlih vremena.

Kaia Gerber
Getty images

Podignuta kosa, koja se nekada nosila kao simbol sofisticiranosti, danas je sveprisutna na modnim pistama i crvenim tepisima. I dok su mnoge naše omiljene zvijezde iz 90-ih, poput Cameron Diaz, Jennifer Aniston i Halle Berry, nosile ovu frizuru sa ponosom, moderna interpretacija ovog stila spaja retro šarm sa savremenim senzibilitetom.

cindy crawford
Getty Images, Rose Hartman

Šarm frizura iz 90-ih: Podignuto, opušteno i seksi

Šta je to u vezi sa ovom frizurom što je čini tako posebnom? Prije svega, podignuta kosa momentalno daje sofisticiran izgled, ali sa opuštenom, seksi energijom. Podignuta kosa dozvoljava licu da dođe do izražaja, dok pramenovi koji uokviruju lice dodaju dozu mekoće i ženstvenosti.

hailey biber frizura
Instagram/haileybiber

Ova frizura crpi inspiraciju iz glamura filmskih zvijezda 60-ih godina, ali je bila neizostavan dio imidža supermodela iz 90-ih. Današnje verzije ovog stila su prilagođene savremenim ukusima, ali zadržavaju onu nostalgičnu notu koja budi sjećanja na zlatno doba mode i ljepote.

frizura
Instagram@ninapark

Kako stilizovati modernu verziju podignute kose?

Ako želiš da isprobaš ovu frizuru, ključno je da zadržiš ravnotežu između sofisticiranog i opuštenog izgleda. Kosa se može podići u ležernu punđu, dok se nekoliko pramenova ostavlja da slobodno padaju oko lica, stvarajući prirodan okvir.

Pročitaj
gazellle bold

jastookes
Instagram/@jastookes

Za dodatni volumen, kosa se može blago natapirati na tjemenu, dok se krajevi pramenova mogu uviti za romantičniji izgled. Može se nositi u svim prilikama, od opuštenih dnevnih varijanti do glamuroznih večernjih izdanja. A s obzirom na to da je inspirisana prošlim vremenima, uvijek će nositi sa sobom dozu elegancije i nostalgije.

Rosie Huntington-Whitely
Instagram/cwoodhair

Dakle, ako želiš da dodaš dašak 90-ih u svoj stil, podignuta kosa sa pramenovima koji uokviruju lice je pravi izbor.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum