Trenutno čitaš
Celebrity inspo: Vintage girl summer trend ima čitav niz slavnih obožavateljki

Celebrity inspo: Vintage girl summer trend ima čitav niz slavnih obožavateljki

beyonce vintage girl summer
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Vintage girl summer slučajno je okrunjen kao jedan od najvećih modnih trendova na društvenim mrežama nakon što se grupa naših omiljenih zvijezda odlučila za ovu inspirativnu estetiku.

Skrolujući kroz feed, pomislili bi su 1940-e ili 50-e. Vidjeli smo retro haljine, rukavice do lakta, vintage pruge, retro kupaće kostime, srcolike dekoltee, mačkaste sunčane naočale, marame za glavu, crvene ruževe i mekane kovrče.

To je stil koji viđamo da se vraća svake godine, ali je posebno popularan ljeti u prizorima rivijere iz 1940-ih i 50-ih – obalni putevi, kabrioleti, jedrilice i vjetar koji šiba kroz kosu uvezanu svilenim šalom i oči zasjenjene mačkastim sunačanim naočalama.

Elsa Hosk je još u maju, servirala sofisticirane vibracije iz 50-ih s maramom za kosu, retro sunčanim naočalama i scenom iz vrta koja izgleda ravno iz časopisa iz 50-ih.

Sabrina Carpenter je na događaju Vogue World u Parizu, nosila je crveno-bijeli kupaći kostim sa prugama i odgovarajućim šalom za kosu, sarongom do poda i crveno obojenim usnama. Sabrina je u svojoj vintage eri otkako je objavila svoj muzički spot za Espresso u kojem je nosila pin-up haljine i retro kupaće kostime, sa svojom dugom plavom kosom stilizovanom kao moderna Brigitte Bardot.

Jennifer Lopez je na modnoj reviji Christian Dior Haute Couture jesen/zima 2024-2025. u Parizu, servirala retrospektivni izgled (koji je odao počast Diorovim modnim kolekcijama iz 1940-ih i 50-ih) u haljini u boji cafe au lait i crnim rukavicama dužine do lakta. Njena uvijena kosa bila je skupljena u punđu s valovima koji su nježno uokvirili njeno lice, a mačkasta šminka pomogla je da završi izgled.

Zatim smo vidjeli Beyonce sa svilenim šalom vezanim ispod brade kako bi joj kosa bila na mjestu, retro zaobljenim sunčanim naočalama u obliku mačjeg oka, meko uvijenom kosom i jarko crvenim usnama.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu, Facebooku i TikToku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum