Trenutno čitaš
Pariški street style nas inspiriše da budemo chic (bez komplikovanja)

Pariški street style nas inspiriše da budemo chic (bez komplikovanja)

pariški street style, bermude
Afrodita - Essence of Nature
Afrodita - Essence of Nature

Parižanke imaju chic i sofisticiran stil, ali i unikatan, jer ne prate nikakvu viralnu estetiku već se razumiju u bezvremensku modu. Pariški street style nas inspiriše kako bez napora kreirati  ikonične izglede.

Ovo su osnovni odjevni predmeti koji su ti potrebni da odišeš stilom gdje god da kreneš.

Bermude

Ako ljeti obično nosiš široke, dugačke bermude neutralne boje, čestitamo! Na pravom si putu da se oblačiš kao prava Francuskinja. Ostavi teksas šorts ili mikrošorts iza sebe i odluči se za neke elegantne bermude. Najbolji način da ih kombinuješ je sa drugim osnovnim stvarima kao što su majice, bluze ili sakoi. Što se tiče obuće, ako želiš ležeran izgled, nosi bijele patike, ali ako želiš elegantniji izgled, neke sandale sa potpeticom će biti odgovor.

pariz street style, bermude
Getty

Marama

Ljeto je i dodaci su jednako važni kao i tokom ostatka godine, ali moramo ih prilagoditi novim temperaturama. Francuskinje, poznate po tome što nose maramu oko vrata sa mašnom, sada je nose na glavi, bilo kao traku za glavu, gusarski stil koji pokriva cijelu glavu, na vrhu kape… Postoji hiljadu načina da se nosi, ali ono što je jasno je da će podići tvoj izgled do maksimuma, zato ne oklijevaj više i kupi sebi svilenu maramu sa printom.

pariz street style, marama
Getty

Sandale sa farmerkama

Kako potvrđuju pioniri francuskog street stylea, jedna od najboljih ljetnih kombinacija su farmerke sa sandalama, bilo da su ravne ili sa malom potpeticom. Isto tako, farmerke mogu biti ravne, široke… Dobićeš moderan, a elegantan stil sa osnovama, za svaku priliku.

pariz street style, farmerke
Getty

All white kombinacije

Monohromatski bijeli izgledi su nevjerovatna opcija, spašavaju nas od nevolja i daju sofisticirani i minimalistički izgled, baš kao što to vole Francuzi. Možeš kreirati razne kombinacije kao što su suknje sa topovima, bluze sa kratkim hlačama, pa čak i kompletna lanena odijela. Ovi stilovi, osim što će izgledati odlično tokom ljeta, istaći će tvoju preplanulost. Potrebne su ti samo osnove koje sigurno imaš u svom ormaru da kreiraš izgled poput ovog tihog luksuza.

Pročitaj

pariz street style
Getty

Mornarske pruge

Kada pomisliš na francuski stil, prvo što ti vjerovatno pada na pamet je odjeća sa tamnoplavim i bijelim horizontalnim linijama, odnosno mornarskim prugama. Najčešća je majica na pruge, ležerna, osnovna i moderna, koju bi svakako trebala imati u svojoj garderobi. To je bezvremenski klasik koji možeš kombinovati sa svim vrstama odjeće, od farmerki do elegantnijih suknji.

pariz street style, mornarske pruge
Getty

Cvjetna haljina

Omiljeni printovi Francuskinja nisu baš upadljivi ili ekstravagantni, već su diskretni, delikatni i ženstveni. Cvjetne haljine, uvijek trendi odjevni predmet, osnova je u njihovoj garderobi. Najviše nam se sviđa u midi i širokom kroju. Kombinuj cvjetnu haljinu sa baletankama ili espadrilama.

pariz street style
Getty

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum