Trenutno čitaš
8 jednostavnih koraka da urediš svoj život i smiriš svoj um

8 jednostavnih koraka da urediš svoj život i smiriš svoj um

Bingo - Sve za dom
Bingo - Sve za dom

Otkrivamo ti 8 koraka koje trebaš preduzeti da pojednostaviš, urediš svoj život, da smiriš svoj um i živiš u balansu…

Sređivanje haosa i stvaranje reda oko nas čini nas smirenijima, tvrde autori knjige “Declutter Your Mind”. Knjiga govori o tome kako prestati brinuti, osloboditi se anksioznosti i eliminisati negativno razmišljanje i okruženje.

pexels

Knjiga autora SJ Scott i Barrie Davenport, sugeriše da ako pojednostavimo svoje živote i svoje domove možemo pobijediti stres modernog života i stvoriti prostor u našim umovima za sreću i balans.

Evo nekoliko koraka koje možeš preduzeti unaprijediš svoj um i kvalitet života:

Zapiši svoje zadatke i ciljeve, po prioritetu. Zaista razmisli šta ti je najvažnije (posao, porodica, zdravlje, lični rast i razvoj, društveni život, itd).

Pogledaj svoje odnose sa drugim ljudima u poslu, prijateljstvu, ljubavi, porodici. Odredi koji su pozitivni i u čijem društvu se dobro osjećaš, a koji odnosi su negativni i koga trebaš izbjegavati jer te čini nervoznim, loše raspoloženim, frustriranim.

pexels

Koncentriši se na ovdje i sada, samo na ovaj trenutak danas, umjesto da se zadržavaš na prošlosti ili brineš o budućnosti.

Manje je više, ne zaboravi to! To se odnosi i na materijalne stvari i na mentalne smetnje, koje te okružuju.

Njeguj kućne poslove, spremanje, čišćenje, odlaganje, bacanje ili donaciju viška stvari. Prema stručnjacima, ritual čišćenja i pospremanja naših domova svaki dan je neophodan za liječenje naše duše. Ovo nam pomaže da iza sebe ostavimo stvari koje nam ne doprinose.

Pročitaj

pexels

Smanji količinu predmeta koje posjeduješ. Ne bacaj stvari koje imaju upotrebnu vrijednost, nego ih pokloni ili doniraj.

Okruži se samo stvarima i ljudima od stvarne koristi i vrijednosti za tebe, nešto što ti je stvarno potrebno, što pozitivno utiče na tebe, od čega rasteš kao ličnost.

Stavi sve na svoje mjesto, neka u tvom domu sve bude uredno složeno, kada se riješiš viška stvari kojima se zatrpavaš, ljudi od kojih se ne osjećaš dobro, nauči postaviti zdrave granice u odnosima svih vrsta, nauči reći NE kada se tako osjećaš.

Izvor: hola.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum