Trenutno čitaš
6 razloga zašto su pudle odlični kućni ljubimci

6 razloga zašto su pudle odlični kućni ljubimci

Pametna i elegantna pudla privlačna je rasa bez obzira na veličinu, boju ili dužinu dlake. Mnogi ljudi cijene ove pse, ne samo zbog njihovog izgleda i istorije (da li znaš da je rasa njemačka, a ne francuska?), već i zbog neodoljivog karaktera i ljupkosti. Ne može se poreći njihova popularnost, bilo čistokrvne ili mješanke, ali da li su pudlice dobri porodični psi?

pudle
Foto: freepik.com

Samo ti znaš hoće li se ova pasmina dobro uklopiti u tvoj životni stil, ali mi smo sastavili 6 razloga zašto vlasnici kućnih ljubimaca vole svoje pudlice – i zašto ćeš ih voljeti i ti!

Pudle se dobro slažu s drugim životinjama

Iako svaka životinja ima svoje individualne preferencije, pudlice imaju tendenciju da budu prijateljski nastrojene prema drugim životinjama. Stručnjaci za pse u Nylaboneu, kompaniji koja je dizajnirala neke od najpopularnijih igračaka za žvakanje za pse, kažu da se pudle odlično slažu sa mačkama.

Ova pasmina dolazi u tri veličine

Postoje tri veličine pudli: toy, srednja (standardna) i velika kraljevska pudla. Kod nas su najčešće toy i standardne pudle.

pudle
Foto: freepik.com

Pudlice se mogu lako dresirati

Zbog visoke inteligencije ove pasmine, obuka bi mogla biti lakša. Hill’s Pet podsjeća vlasnike, da su ovi psi vrlo orijentisani na ljude i željni da udovolje, tako da je trening pozitivnog motivisanja apsolutno obavezan. Na kraju krajeva, nijedan pas se ne osjeća dobro kada je kažnjen, nego je sretan kada ga se pohvali.

Ovi psi vole da budu sa svojim ljudima

Kao što smo nedavno spomenuli, ova pasmina voli svoju porodicu. Prvobitno su uzgajani kao lovački psi, pa nije ni čudo zašto uživaju u vježbanju i druženju sa svojim ljudima. To znači da su pudlice lojalni, entuzijastični saputnici gotovo svima; mogu se nevjerovatno brzo vezati.

Pročitaj
karl lagerfeld torba

pudle
Foto: freepik.com

Pudlice su odlični prijatelji avanture

Budući da pudlice vole biti aktivne, imaćeš jednog uzbuđenog partnera za planinarenje ili trčanje. Čak će i šetnja na novom mjestu za njih biti stimulišuća i okrepljujuća, stoga se nemoj bojati dopustiti da te tvoj pas ohrabri da izađeš van. Vježbanje će imati divne zdravstvene koristi za oboje.

Ovi psi se odlično slažu s djecom

Jedan od najvažnijih aspekata porodičnog psa uključuje slaganje sa svima u kući. Mnogim vlasnicima kućnih ljubimaca lakne kada saznaju koliko su pudle zadovoljne u društvu djece, a bilo da se igraju zajedno ili tolerišu prisustvo jedni drugih, manje je vjerovatno da ćeš imati problema s ovim psima.

Izvor: pawtracks.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum