Trenutno čitaš
6 najvećih makeup trendova koji nas čekaju u 2023.

6 najvećih makeup trendova koji nas čekaju u 2023.

makeup trendovi 2023
L'Occitane
L'Occitane

Novi makeup trendovi možda neće promijeniti tvoj život iz korijena, ali će ukoliko ih usvojiš, biti odlična početna stanica za promjene koje te očekuju u 2023. godini. Bez obzira na lični ukus, kada je u pitanju uljepšavanje lica šminkom, makeup trendovi u novoj godini donose za svakog ponešto. 

Za početak, januar počni čišćenjem makeup torbica. Stare sjenke, kreme, karmine i olovke zamijeni novim i svoju beauty rutinu obogati samo kvalitetnim proizvodima. Ukoliko se pitaš zašto, odgovor je jednostavan – čista i njegovana koža je jedina stvar koja nikada ne izlazi iz mode. A kada je riječ o manje i više prolaznim makeup trendovima, ovih 6 svjetski šminkeri najavljuju kao must have 2023.

Vamp glamur

Statement usne se zadržavaju na vrhu lista i u novoj godini. Očekuju nas sve nijanse velvet boje, a šminkeri savjetuju da olovku za usne nikako ne treba preskakati. Pored toga što naglašavaju svaki ruž ili sjaj za usne, olovka cijelom izgledu daje “čistoću”.

Smokey eye

Smokey eyes je makeup trend koji se na modnim pistama periodično pojavljuje više od decenije. Ipak, ovaj put je riječ o njegovoj nešto suptilnijoj varijanti. Dobro izblendan i nježan eyeliner će svakom pogledu dodati tračak misterije, ali ga i dodatno naglasiti. Dovoljno je samo nanijeti olovku za oči na unutrašnji dio kapaka, a na gornjem ga razmazati i izblendati tako da se ne vide jasne ivice eyelinera.

Draped Blush

Rumenilo se vremenom izborilo za svoje mjesto u svakodnevnoj upotrebi i koristi se i za konturisanje i kao sjenka i kao highlighter. U 2023. godini rumenilo nastavlja svoju dominaciju. Kao apsolutni hit u novoj godini šminkeri najavljuju upotrebu rumenila na obrazima, čelu i nosu. Možemo slobodno da kažemo da je u sljedećoj sezoni u makeup rutini rumenilo “izguralo” bronzer. Za dodatni glam up i romantičan vibe preporučuje se i nanošenje rumenila na pregibu kapka.

makeup trend 2023
Foto: Yaminah Mayo

Svjetlucava koža

Blistavu i svjetlucavu kožu nikako ne trebamo zaboraviti kao jedan od must have trendova. Šminkeri fokus stavljaju na prozračne i lake prajmere sa obaveznim SPFom, kao i na tonirane kreme. Manje je više, kada pričamo o slojevima i teškim puderima u 2023. godini. To nikako ne mora da znači da omiljeni puderi sa maksimalnom sposobnošću pokrivanja nepravilnosti treba da padnu u zaborav. Tajna je u hidrataciji i dobrom blendanju.

Popsicle Lips

Nakon (slobodno možemo da kažemo) ere neutralnih tonova na usnama, boje se vraćaju na velika vrata. Sve nijanse roze i crvene su dobro došle u novoj godini. Naglašene usne će dodati smjeliji izgled licu, a naglašene trepavice će osvježiti i najumornije oči.

Pročitaj

“Mokar” izgled

Sjaj na koži i kosi nas ne napušta ni 2023. godine. Ne postoji osoba koja ne voli more i plažu, a šminkeri u novoj godini naprosto obožavaju “plažni” izgled u kojem se imitira i izgled mokre kose. Dobra hidratantna krema i prajmer, highlighteri, blago rumenilo i malo bronzera je sve što je potrebno za savršen “mokar” izgled.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum