Trenutno čitaš
5 trikova za svjetlucavi smokey eye idealan za svečani izgled

5 trikova za svjetlucavi smokey eye idealan za svečani izgled

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Kako se približavamo praznicima, nema boljeg vremena da poboljšaš svoju igru ​​šminkanja. Crvene usne i  što je najvažnije, svjetlucavi pogledi. Nema boljeg izgleda očiju od svjetlucavog smokey eye izgleda.

Linda Cantello je smatrana izumiteljkom smokey eye šminkanja, nakon što je konstruisala namjerno neuredni zamrljani izgled očiju na modelima na Gucci modnoj reviji iz 90-ih. Linda Cantello kaže je smokey eye prikladan za svaku ženu, dok ostali makeup stilovi nisu jedinstveni za sve.

Ovo je izgled jednog oka, koji nikada neće izaći iz mode. Bilo da se radi o seksipilu izgleda ili jednostavnoj činjenici da ne postoje prava pravila za ovaj izgled, već samo osnovni savjeti za obavljanje posla, smokey izgled se sada praktuje decenijama.

Razmrljaj liniju olovke za oči na kapku

Preporučljivo je da počneš s olovkom za oči na kapku kada kreiraš smokey eye, umjesto da završiš olovkom. Čini se nazadnim, ali to je odličan način da dobiješ pravi smokey efekat bez pretjerivanja. Poznata vizažistica Alana Wright preporučuje da naneseš svoj ajlajner na kapak kao i obično, a zatim ga razmažeš četkicom koliko god želiš. Što dalje ideš napolje i gore, smokey eye će biti dramatičniji. Počevši od lajnera, stvari će biti manje neuredne i pružiti dobru podlogu za sve sjenke, koje se mogu bolje nanijeti.

Nanesi svjetlucave sjenke

Dok sa normalnim smokey eye-om možeš odabrati mat sjenke za kapak, sa svjetlucavim smokey eye-om ćeš koristiti svjetlucave nijanse. Smokey eye se obično sastoji od olovke za oči, nijanse za kapke, boje nabora i nijanse za isticanje. Boja kapka je druga najsvjetlija i biće nanesena na centar kapka, nijansa nabora je malo tamnija, ali još uvijek svjetlija od linije oka, a boja za isticanje će se koristiti za posvjetljivanje unutrašnjeg ugla i donje strane, tvoje obrve.

Kako bi spriječio da tvoj smokey eye izgled bude previše nadmoćan i da oko bude manje, vizažistica Lennie Billy kaže da “pokušajš koristiti tamno smeđu nijansu ili čak sivu da smanjiš intenzitet crne sjenke”. U ovom slučaju, svjetlucavo tamno smeđe ili svjetlucavo sivo.

Blendaj, blendaj

Jedna od najvećih grešaka napravljenih na bilo kojem smokey eye-u je zaboravljanje pomiješati sjene zajedno ili ih nedovoljno pomiješati odnosno blendati. Kada smokey eye nije dobro izblendan, može izgledati kao masnica. Da bi se to spriječilo, upotrijebi pahuljastu četku za blendajte nijanse dok ne nestane linija između nijansi. Možeš čak i povući neke od senki ispod donje linije trepavica i razmazati ih To će cjelokupnom izgledu dati mekši izgled.

Stavi olovku u vodenu liniju oka

S nekim prirodnijim izgledom, oblaganje vodene linije oka može izgledati kao da se pretjeralo, ali sa smokey eye-om, zaboravljanje na liniju vodene linije može učiniti da izgled izgleda nepotpun. Nanošenje olovke za oči na vodenu liniju će poboljšati oči u cjelini i učiniti da trepavice izgledaju punije. Za smokey eye, treba razmazati olovku za oči na donje oko s pahuljastim kistom za blendanje, kako bi se učinilo savršeno neurednim, kao i ostatak izgleda sjenki.

Dodaj dosta maskare

Svaki sjajan look završava maskarom, posebno smokey eye. Maskara će učiniti da vaše trepavice izgledaju punije, voluminozne i tamnije, što će pratiti intenzitet vašeg smokey eye-a. Upamti, smokey eye look nije zamišljen da izgleda savršeno, tako da nema potrebe da se odlučiš za lažne trepavice ako to nije tvoja šolja čaja! Za najveće i najobimnije trepavice koristeći samo maskaru, pokušaj s prajmerom za trepavice. Svjetlucavi smokey eye daje sveukupni glam izgled savršen za bilo kojoj posebnoj prilici.

 

Izvor: glam.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum