Trenutno čitaš
5 stvari za koje možda ne znaš da možeš prati u veš mašini

5 stvari za koje možda ne znaš da možeš prati u veš mašini

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Najbolji saveznik u spremanju i čišćenju tvog doma je mašina za veš. Međutim, da li znaš da mašina za veš može podnijeti mnogo više od odjeće i biti pomoćnik i u čišćenju drugih kućanskih predmeta, koji mogu imati korist od prolaska kroz centrifugu?

Donosimo 5 iznenađujućih predmeta koje možeš prati u veš mašini.

Freepik

Plastične zavjese za tuš kabine

Uz mrlje od tvrde vode, ostatke sapuna i zaostalu vlagu plastična zavjesa za tuš kabine može prilično postati gruba i pravi izvor plijesni. Ako koristiš plastičnu zavjesu za svoju tuš kabinu, možeš je redovno prati u veš mašini na osjetljivom ciklusu zajedno sa hrpom ručnika za kupanje.

Patike

Idealno rješenje za čiste patike je veš mašina. Potrebno je prethodno skinuti sa njih pertle i izvaditi uloške, te ih prati na najnižoj temperaturi.

Joga prostirke

Zajedno sa peškirima ili posteljinom možeš prati svoju joga prostirku u veš mašini, naravno na osjetljivom ciklusu, na niskoj temperaturi. Prije centrifuge bilo bi poželjno da izvadiš prostirku iz veš mašine i staviš je da se suši na svježem vazduhu, te bude čista i mirisna za tvoj sljedeći joga trening.

Freepik

Plišane igračke

Pročitaj

Najdragocjeniji predmeti mališana mogu postati ozbiljno prljavi. Međutim, sve dok takve igračke nemaju muzičke kutije u sebi ili pretjerane ukrase lako ćeš ih održavati perući ih u veš mašini. Trik je u tome da plišane igračke staviš u jastičnicu ili vrećicu za rublje i na taj način ih opereš na niskoj temperaturi.

Ogrlice i povodci za kućne ljubimce

Sve dok na njima nema puno klinova ili drugih ukrasa, ogrlice i povodci za kućne ljubimce bez kože možeš osvježiti u veš mašini. Budući da su ogrlice direktno na vratu kućnih ljubimaca odaberi deterdžent namijenjen osjetljivoj koži kako ne bi došlo do neželjenje iritacije na koži tvog krznenog prijatelja.

Izvor: bobvila.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum