Trenutno čitaš
5 pravila kako da budeš najbolja i najljepša verzija sebe!

5 pravila kako da budeš najbolja i najljepša verzija sebe!

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Donosimo ti 5 realnih i lako ostvarivih odluka, ali koje ipak čine bitnu razliku i benefit tvom cjelokupnom zdravlju i ljepoti. Daj sve od sebe da ih ispuniš…

Foto: freepik
1. Uvijek skidaj šminku pred spavanje

Da, da, znamo. Nekad poslije izlaska ili kad si preumorna, jednostavno nemaš snage da skidaš šminku. Ali to je nešto što moraš da uradiš. Šminka koja je cijeli dan na tvom licu, začepiće pore i stvoriti bubuljice. A to ne želiš, zar ne?

2. Koristi kremu sa zaštitnim faktorom, uvijek!

Ako bismo pitali dermatologe koji je to proizvod bez kojeg oni ne mogu, to ne bi bila neka skupa kremica, već najobičnija krema, ali sa obaveznim zaštitnim faktorom. Ona pomaže u sprečavanju hiperpigmentacije, stvaranju sitnih bora i gubitka kolagena. Potraži kremu koja ima UVA i UVB zaštitu i zaštitni faktor 30.

Foto: unsplash
3. Organizuj se

Dobra organizacija je ključ uspjeha. Manje ćeš gubiti vrijeme na nepotrebne stvari i bićeš produktivnija. Isto važi i kada je „beauty“ rutina u pitanju. Napravi sebi raspored kada radiš piling, masku i ostalo, napiši koje proizvode ćeš koristiti i to zalijepi sebi na ogledalo. Ovim ćeš spriječiti da prečesto ili prerijetko brineš o svojoj koži, kao i da ne nagomilavaš previše sredstava za njegu u kupatilu. Kupi i koristi samo što ti je neophodno.

4. Brini o svom tijelu

Kada nanosimo kremu, obično se zaustavimo kod vilične kosti. Kao da vrat, dekolte i ruke nisu dio našeg tijela. Sljedeći put, pobrini se da sve što stavljaš na lice, da to naneseš i na vrat i na dekolte. Za njegu ruku i tijela, koristi preparate koji sadrže retinol, najbolji anti-age saveznik kojeg moraš probati!

5. Brini o svojoj kosi. I tjemenu

Još jedan dio kojem je potrebna stalna njega je tvoja kosa. Kosa je svakodnevno izložena hemikalijama, peglanju, feniranju. Zbog toga, potrudi se da na kosu stavljaš masku bar jednom u dvije sedmice a može i češće. Prije tretiranja kose peglom ili figarom, koristi sprej koji štiti kosu od toplote. Takođe, nađi četku koja odgovara tvom tipu kose, kako bi spriječila ispucale krajeve, oštećenja i naelektrisanost.

Pročitaj

I na kraju, ne zaboravi tjeme. Uradi piling tjemena kako bi se riješila mrtvih ćelija, poboljšala cirkulaciju glave i podstakla zdrav rast kose.

 

Izvor: hudabeauty.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum