Trenutno čitaš
5 najboljih kratkih frizura za muškarce

5 najboljih kratkih frizura za muškarce

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Neki muškarci će poželjeti poslovni i profesionalni stil frizure, neki drugi vole nešto ležerniji stil, a mi donosimo listu ultra modernih i trendy frizura koje odgovaraju mnogim stilovima. Ako želiš novu cool frizuru, koja nije zahtijevna za održavanje na pravom si mjestu.

French Crop
Foto: upscalelivingmag.com

Francuski krop je stil koji ima podrezanu kosu sa strane kako bi se stvorio kontrast s dužom kosom na vrhu. Ova vrsta frizure često ima blage rese naprijed, što je čini solidnom opcijom za muškarce koji žele sakriti visoko čelo. Ovakav stil šišanja popularan je trend za muškarce širom svijeta i prvi put je viđen u Evropi. To je stil koji pristaje i kovrdžavoj kosi i omogućava da se divlji pramenovi ukrote i slože. Francuski krop omogućava bezbrižan i sexy izgled.

Ivy League
Foto: upscalelivingmag.com

Savršena kombinacija kratke i duge kose. Idealna frizura za muškarce koji su blagoslovljeni jakim jagodicama ili jakom linijom vilice. Nudi volumen i teksturu kao i klasičan izgled i stil. Jednostavana za stilizovanje i održavanje, a ako želiš još više duha i eksperimentisanja, ostavi na gornjem dijelu više kose za igru.

Mohawk
Foto: pinterest

Idealn stil frizure za nekonformistički tip muškarca. Mohawk šišanje definiše se tako što su obje strane glave obrijane i dio vidljivo duže kose ostavljen u sredini. Za svečane prilike, počešljaj svoju kosu na jednu stranu kako bi izgled bio opišten i šik.

Spiky Hair
Foto: upscalelivingmag.com

Ako si za retro stil, ova frizura bi trebala biti na vrhu liste. Stil iz 90-ih uključuje kratku frizuru s više slojeva i poželjno je dodati malo gela za idealne završetke. Iako je uglavnom nose mlađi muškarci, to je hrabar i dobar izbor bez obzira na godine, jer ova frizura sa dodatnim volumenom učiniće vaš izgled dodatno mladolikim.

Pročitaj
festivalska moda

Crew Cut
Foto: upscalelivingmag.com

Klasična frizura, crew cut sastoji se od duže kose na frontalnom dijelu i kratke kose svuda drugo. Omiljeni izgled za muškarce koji trebaju izgledati profesionalno i moderno, ali i dalje žele malo prostora za pomicanje što se stila.

Izvor: upscalelivingmag.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum