Trenutno čitaš
5 modnih trendova koji će vladati 2022.

5 modnih trendova koji će vladati 2022.

L'Occitane
L'Occitane

Prošla godina nam je donijela mnogo stilskih trenutaka. Od cipela Bottega Veneta koje su zavladale ljetnim mjesecima, do saradnje luksuznih brendova (The North Face X Gucci, Balenciaga X Gucci, čak i Skims X Fendi), vidjeli smo tone sjajnih izgleda koji su inspirisali naše ormare.

Iako u 2022. ulazimo sa dugotrajnom varijantom COVID-a koja ima moć da nas stavi pod još jednu blokadu, virus neće zaustaviti modne revije.

Ove godine lagano posjećujemo rane 2000-te, gdje su grudnjaci i pantalone ekstremno niskog struka bili hit, a trendovi će se čak baviti i preopterećenjem šljokicama. Ako ti je potrebna inspiracija za oblačenje u 2022. godini, ne brini jer imamo vijesti za tebe. Evo 5 trendova koje ćeš sigurno vidjeti u 2022.

Šljokice
modni trendovi 2022.
Foto: Getty Images

2022. je sva u šljokicama. Od haljina sa šljokicama do svjetlucavih mini suknji, poželjećeš da dodaš sav sjaj ovosezonskoj liniji garderobe. Slično ovoj prekrasnoj Balmain haljini iz njihove kolekcije za proljeće/ljeto 2022., ova simpatična, pretjerano ukrašena haljina pružiće ti savršenu „svjetlost“ za svaki otmjen izlazak.

Jarko i smjelo
modni trendovi 2022.
Foto: Getty Images

Prešli smo od jedva primjetnih u 2020., do toga da smo malo iskoračili u 2021., do potpunog privlačenja pažnje 2022. Očekuj da ćemo ove godine izlaziti u izuzetno jarkim, smjelim bojama. Preuzmi ovaj zadivljujući izgled iz Versaceove kolekcije za proljeće 2022., to je savršeni statement ansambl za ponovni ulazak u svijet, kada se potpuno otvori.

Grudnjaci – topovi
Foto: Getty Images

Crop topovi su upravo postali malo intimniji. U 2022. godini očekuj više grudnjaka, možda u kombinaciji s maksi suknjama i širokim hlačama. To je moderan zaokret u trendu s početka 2000-ih koji je sadržavao ekstremno plitke pantalone s jedva vidljivim braletama.

Pročitaj

Providno
modni trendovi
Foto: Getty Images

2022. je godina sa više kože – ili u najmanju ruku iluzije o tome. Ako ne pokazuješ svoj središnji dio tijela uz crop top, onda možeš iskoristiti neke prozirne komade. Bilo da nosiš providnu bluzu ili haljinu, pripremi se da pokažeš malo kože – na suptilan ili otvoren način.

Izrezi
Foto: Getty Images

Niko ne radi rezove kao Laquan Smith. Tokom svoje revije na modnoj pisti u septembru 2021. godine, dizajner je poslao nekoliko prekrasno izrađenih izrezanih ansambala niz pistu. Gola koža je hit 2022!

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum