Trenutno čitaš
5 modnih trendova koji će vladati 2022.

5 modnih trendova koji će vladati 2022.

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Prošla godina nam je donijela mnogo stilskih trenutaka. Od cipela Bottega Veneta koje su zavladale ljetnim mjesecima, do saradnje luksuznih brendova (The North Face X Gucci, Balenciaga X Gucci, čak i Skims X Fendi), vidjeli smo tone sjajnih izgleda koji su inspirisali naše ormare.

Iako u 2022. ulazimo sa dugotrajnom varijantom COVID-a koja ima moć da nas stavi pod još jednu blokadu, virus neće zaustaviti modne revije.

Ove godine lagano posjećujemo rane 2000-te, gdje su grudnjaci i pantalone ekstremno niskog struka bili hit, a trendovi će se čak baviti i preopterećenjem šljokicama. Ako ti je potrebna inspiracija za oblačenje u 2022. godini, ne brini jer imamo vijesti za tebe. Evo 5 trendova koje ćeš sigurno vidjeti u 2022.

Šljokice
modni trendovi 2022.
Foto: Getty Images

2022. je sva u šljokicama. Od haljina sa šljokicama do svjetlucavih mini suknji, poželjećeš da dodaš sav sjaj ovosezonskoj liniji garderobe. Slično ovoj prekrasnoj Balmain haljini iz njihove kolekcije za proljeće/ljeto 2022., ova simpatična, pretjerano ukrašena haljina pružiće ti savršenu „svjetlost“ za svaki otmjen izlazak.

Jarko i smjelo
modni trendovi 2022.
Foto: Getty Images

Prešli smo od jedva primjetnih u 2020., do toga da smo malo iskoračili u 2021., do potpunog privlačenja pažnje 2022. Očekuj da ćemo ove godine izlaziti u izuzetno jarkim, smjelim bojama. Preuzmi ovaj zadivljujući izgled iz Versaceove kolekcije za proljeće 2022., to je savršeni statement ansambl za ponovni ulazak u svijet, kada se potpuno otvori.

Grudnjaci – topovi
Foto: Getty Images

Crop topovi su upravo postali malo intimniji. U 2022. godini očekuj više grudnjaka, možda u kombinaciji s maksi suknjama i širokim hlačama. To je moderan zaokret u trendu s početka 2000-ih koji je sadržavao ekstremno plitke pantalone s jedva vidljivim braletama.

Pročitaj

Providno
modni trendovi
Foto: Getty Images

2022. je godina sa više kože – ili u najmanju ruku iluzije o tome. Ako ne pokazuješ svoj središnji dio tijela uz crop top, onda možeš iskoristiti neke prozirne komade. Bilo da nosiš providnu bluzu ili haljinu, pripremi se da pokažeš malo kože – na suptilan ili otvoren način.

Izrezi
Foto: Getty Images

Niko ne radi rezove kao Laquan Smith. Tokom svoje revije na modnoj pisti u septembru 2021. godine, dizajner je poslao nekoliko prekrasno izrađenih izrezanih ansambala niz pistu. Gola koža je hit 2022!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum