Trenutno čitaš
5 jednostavnih načina da smanjiš strije na minimum

5 jednostavnih načina da smanjiš strije na minimum

Strije
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Voljele ih ili ne, strije su neizbježne. Naša tijela se uvijek razvijaju, a ovi dosadni tragovi su jednostavno pokazatelj toga. Ne razlikuju dob ili tip tijela i ponekad se pojavljuju bez razloga. Tehnički, strija je ožiljak koji nastaje kada se naša koža rasteže ili brzo smanjuje. Ova promjena, bez obzira koliko velika ili mala, može uzrokovati pucanje kolagena i elastina u našoj koži, što posljedično stvara uočljiv trag.

Za neke ljude strije su iritantne kao i bubuljice, a za druge predstavljaju prirodnu ljepotu ljudskog tijela. Ako je tvoje mišljenje ovo prvo, onda imamo nekoliko savjeta i trikova koji mogu riješiti sve strije koje želiš eliminisati. Upozorenje na spojler: kolagen je ključan.

strije
@romaneborne
Suvo četkanje

Suvo četkanje je specifičan oblik limfne drenaže. To je ajurvedska praksa za koju je potrebna četka sa lopaticom s debelim vlaknima. Prije tuširanja jednostavno četkaj cijelo tijelo pokretima prema gore. Namjera je uvijek četkati prema srcu tako da simuliraš dovoljnu drenažu. Što se tiče strija, suvo četkanje zapravo može pomoći u omekšavanju masnih naslaga koje žive ispod tvoje kože i natjerati ih da se ravnomjernije rasporede. Što je još važnije, ako održavaš svakodnevnu rutinu suvog četkanja, tvoja će koža proizvoditi višak kolagena, a tvoje strije će se dramatično smanjiti.

Mikrodermoabrazija

Tretmani mikrodermoabrazije su jednostavan način za uklanjanje strija uz pomoć licenciranog dermatologa ili estetičara. Ova neinvazivna procedura u suštini uklanja svu zaostalu mrtvu kožu putem ekstremnog pilinga i simulira stvaranje nove kože bez mrlja. Ovaj tretman je posebno efikasan kod strija jer pokreće stvaranje kolagena i elastina.

kožu
@look.online
Retinol

Kao derivat vitamina A, retinol je poznat po svojoj sposobnosti da stimuliše obnavljanje ćelija. Kada dosljedno naneseš proizvod na bazi retinola na svoje strije, koža će doživjeti priliv proizvodnje kolagena i obnavljanje epiderme. Retinoli istovremeno pilingiraju i hidratiziraju kožu, uzrokujući da tvoje strije postanu minimalne ili potpuno nestanu.

Hidratacija

Dovoljno lako, zar ne? Korištenje hidratantne kreme na koži je vrlo jednostavno kada je u pitanju uklanjanje i prevencija strija. Sve, od kokosovog ulja do shea maslaca, biće dovoljno da tvoja koža ostane nahranjena i zaštićena od traume kože koja izaziva strije. Većina ulja i prirodnih hidratantnih sredstava bogata je laurinskom kiselinom, koja olakšava proizvodnju kolagena. Nema potrebe da se trošiš na specijalne proizvode kada će bilo koji hidratantni losion poslužiti.

Pročitaj
dr andra jabukovo sirće

@street.inspired.perfection
Masaža

Iako može izgledati glupo, nikada nije loša ideja dobro protrljati svoje strije. Masaža povećava cirkulaciju i podstiče bolje uklanjanje otpada, kao i rast novog tkiva, što može zacijeliti pukotine na koži koje uzrokuju nastanak strija. Gnječenjem kože možeš primijetiti smanjenje njihove vidljivosti s vremenom.

Izvor: lofficielusa.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum