Trenutno čitaš
5 denim trendova za 2024.

5 denim trendova za 2024.

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Za proljeće/ljeto 2024. dizajneri su nastavili da imaju skroman pristup svakodnevnom odijevanju, sa suptilnim detaljima dizajna i pedantnim siluetama koje se koriste za dodavanje luksuza čak i najpraktičnijim predmetima.

Ovo se posebno odnosi na denim, koji je, uglavnom, ostao vjeran klasičnim stilovima koji su se pokazali popularnim posljednjih godina, međutim primijenjena su promišljena podešavanja dizajna kako bi se pružio osjećaj novosti.

Ako razmišljaš o tome da dodaš nešto novo u svoju denim kolekciju, nastavi čitati za pet trendova koji će sigurno uticati na to kako se oblačimo u sljedećih 12 mjeseci.

Tamni teksas

Duboka indigo nijansa uvijek daje teksasu uglađeniji i otmjeniji izgled, a brojni dizajneri predstavili su farmerke u tamnoj nijansi. Gucci, Miu Miu i Helmut Lang predvode ovaj trend.

Farmerke ravnih nogavica u stilu 90-ih

Farmerke ravnih nogavica koje smo vidjeli da nosi Kate Moss početkom 90-ih su u trendu već nekoliko sezona, a ovo će ostati omiljeni kroj minimalista u 2024. i kasnije.

Šorcevi svih oblika

Šocevi su bili ključni trend na revijama za proljeće/ljeto 2024., kod brendova Prada, Versace, Miu Miu i drugih, a bili su i značajan dio novog izgleda Gucci pod vodstvom Sabato de Sarna. Dolaze u brojnim siluetama i oblicima u kolekcijama, uključujući široke bermude kod Valentina i mikro vruće hlačice u Alexandera McQueena.

Pročitaj

Veliko i vrećasto

Široke farmerke sa širokim nogavicama teško da su nova silueta za proljeće/ljeto 2024., međutim, proporcije su postale još veće i još šire. Jonathan Anderson je usavršio ovaj look za Loewe, sa ekstra dugim, džambo farmerkama koje se preklapaju preko kristalnih baletanki.

Linije i nabori

Na drugom kraju spektra nalazi se još jedna silueta farmerki koja je krojena s istom preciznošću kao i pantalone. Farmerke su tako postale takozvane hlače na peglu i izgledaju uglađenije. U kombinaciji sa košuljom na kopčanje, ovo će biti nova “pametna uniforma” za 2024.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum