Trenutno čitaš
10 kratkih kovrdžavih frizura zbog kojih ćeš poželjeti šišanje

10 kratkih kovrdžavih frizura zbog kojih ćeš poželjeti šišanje

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Kada je riječ o najnovijim trendovima kose, što je kraća frizura, to bolje. Lob, bob i šiške postaju sve popularniji, a mnogi modni influenseri posežu za makazama. Za kovrdžavu kosu, novi trend donosi puno potencijala kada je u pitanju promjena stila.

Kraća dužina, može dati kovrdžavim teksturama puno dodatnog volumena. Međutim, kao što većina ljudi sa kovrdžavom kosom zna, može biti potrebno malo truda da tvoje kovrdže budu poslušne. Može li kratka kovrdžava kosa biti zahtjevna za održavanje?

Bez obzira na tvoj oblik kovrdža, gustinu ili oblik lica, kratka kovrdžava kosa može djelovati dobro na svima uz malo truda i istraživanja.

„Krataku i kovrdžavu kosu lako je stilizovati, ali ona zahtijeva održavanje,“ kaže Daniele de Angelis, međunarodna umjetnička direktorica Toni&Guy. Dobitnica nagrade londonski frizer godine 2020. dalje objašnjava kako se može postići kratka kovrdžava frizura: „Trebalo bi da redovno posećujete svog frizera, posebno ako je dužina iznad nivoa vilice, kako biste zadržali njen oblik.”

“Kratka frizura može apsolutno odgovarati višestrukim teksturama kovrdža, ali vaš stilista mora usvojiti ispravnu tehniku šišanja za potrebnu teksturu”, dodaje. “Na primjer, zategnute kovrče se jako skupljaju, tako da morate biti oprezni kada odlučujete koliko želite da se skrate. Kovrdže su takođe teške, pa utegnite oblik. Ako imate dužinu, možda ćete uvidjeti da vrh vaše kose postaje ravan i širok i formira trokutasti oblik poput božićnog drvca! Slojevi će pomoći u rješavanju ovog problema i dodatno će vam podići kosu.”

“Za labave kovrdže, oblik srednje dužine zaista dobro funkcioniše”, objašnjava de Angelis. Talasi – ošišani tik iznad ključne kosti – zaista su odlična alternativa trendu kratkih lokni.

Kovrdžava frizura sa punim šiškama postala je prepoznatljiva frizura, a mnogi su prihvatili ovaj trend. “Nešto što vidimo dosta u ovom trenutku i što je vrlo u trendu je dužina do ključne kosti s mekim, talasima i šiškama”, kaže de Angelis.

Ne možemo, a da ne zavidimo na prelijepo definisanim kovrdžama, ali koliko ih je lako stilizovati? De Angelis objašnjava da je kovrdžava kosa mnogo isušenija od ravne zbog nedostatka proteina, pa je veoma važno voditi računa o njenom stanju. „Jednako je važno koristiti kvalitetan šampon i balzam“, kaže.

Uz mekane šiške sa razdjeljkom po sredini u pariškom stilu, možeš kreirati bezvremenski talasasti bob. Ovo dobro funkcioniše ako je tvoja kosa negdje prirodno između ravne i kovrdžave i ima prirodni volumen. Ako ne, uvijek možeš dodati malo volumena pomoću uvijača.

Popularna pixie frizura odlično izgleda i sa blagim talasima. Usuđuješ li se na ovako kratku frizuru?

Ako otkriješ da ti kosa opada, ali želiš više teksture, može biti dobar plan da naneseš slojeve boje jer to prirodno doprinosi suvljoj teksturi koja lakše drži kovrdže i valove na mjestu.

Ako ti je kosa više valovita nego što je kovrdžava, još uvijek možeš nositi ovaj trend, kao popularni talasati bob.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum