Trenutno čitaš
Dolaze ti gosti? Oduševi ih mediteranskom pastom!

Dolaze ti gosti? Oduševi ih mediteranskom pastom!

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Za sve ljubitelje tjestenine, pripremili smo ukusno jelo u kojem ćeš definitivno uživati! Ovaj zanimljiv recept, koji je spoj jednostavnosti i bogatstva ukusa će tvojim prijateljima ili porodici donijeti ukus mediterana. Tjestenina u umaku od paradajza i patlidžana je idealna, a priprema se brzo i jednostavno.

Foto: Serious Eats

Od sastojaka ti je potrebno:

  • 1 crveni luk
  • 4 češnja bijelog luka
  • 250 grama patlidžana
  • 1 kašičica soja umaka
  • 400 grama paradajza
  • 2 kašičice majčine dušice
  • 300 grama tjestenine
  • svježe mljeveni biber
  • 2 kašike maslinovog ulja

Način pripreme:

Pročitaj
focaccia

  1. Zagrij ulje u većoj tavi, koja ima malo deblje dno, a zatim dodaj nasjeckani luk i bijeli luk. Prži pet do osam minuta, dok luk ne omekša. Zatim, dodaj patlidžan narezan na velike kocke i prži 5 minuta ili dok blago ne omekša. Postane li smjesa suva, dodaj jednu do dvije kašike vode.
  2. Zatim, dodaj sojin umak i miješaj jednu do dvije minute. U tavu dodaj i paradajz iz limenke, a veće komade obavezno kašikom usitni. Poklopi i kuhaj oko dvadesetak minuta ili dok patlidžan ne omekša. Dodaj svježi paradajz i nasjeckanu majčinu dušicu, a zatim ostavi da se kuha još dvije do tri minute.
  3. Kada je umak pri kraju, pripremi tjesteninu prema uputstvu proizvođača. Začini umak i posluži sa toplom tjesteninom. Nakon što pripremljenu pripremljenu pastu serviraš u tanjir, dodaj malo parmezana i ukrasi listićima svježe nane ili bosiljka!

Prijatno!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum