Trenutno čitaš
Vikend preporuka: Zimski hedonizam na Kranjskoj Gori

Vikend preporuka: Zimski hedonizam na Kranjskoj Gori

kranjska gora
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević
Banja Luka Fest - Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević

Zima se napokon ogrnula svojim snježnim ogrtačem i obradovala ljubitelje i ljubiteljke snijega i skijanja. Jedna od najpopularnijih destinacija za skijanje na našim prostorima je zasigurno predivna Kranjska Gora u Sloveniji.

Veliki broj skijaša svake godine posjeti ovu planinsku ljepoticu podno Julijskih Alpa i uživa u vazduhu, zimskim sportovima i impresivnim pejzažima. Upravo smo na ovoj planini pronašli bajkoviti resort koji će upotpuniti taj hedonizam.

Jasna Chalet Resort se nalazi 2 min od centra Kranjske Gore i nudi luksuzni apartmanski smještaj, restoran i staklene kupole za ispijanje toplih napitaka i upijanje ljepote jezera i planinskih masiva. Resort nudi pravi alpski ugođaj. Nakon zimskih sportova, zabave ili šetnje na snijegu, dočekuje svakog gosta na poseban način, uz kulinarske delicije karakteristične za ovo područje. Pogled iz staklenih igloa na jezero i planinu je spektakularan i ponekad dovoljan da se potroši pola dana samo u posmatranju prirodnih ljepota. Ako tražiš savršenu zimsku razglednicu, ovdje je možeš pronaći.

Kranjska Gora nudi veliki izbor zimskih sportova, od skijanja, sankanja, ski touringa i penjanja po ledu, do istraživanja prirode okoline i karlinga. Osjeti pravi miris zime, udahni čist planinski vazduh, zabavi se grudvanjem a onda se zagrij u atmosferičnom Jasna Chalet Resortu.

Pročitaj
visoko senzitivne osobe

Svakako ti predlažemo da usput obiđeš i Kranj, četvrti po veličini grad u Sloveniji, koji je smješten na litici iznad drugog najvećeg kanjona u Evropi. Kranj je ujedno i najstarije naseljeno mjesto u ovoj državi tako da ima dugu istoriju i tradiciju. Gotička crkva iz 15.vijeka sa visokim zvonikom sa koga se pruža fantastičan pogled na vrh planine Triglav, Julijske Alpe i vrh Kamniško-Savinjskih Alpa, gradske zidine, zanimljivi podzemni tuneli iz Drugog svjetskog rata i poznate kranjske kobasice su, vjerujemo, dovoljan razlog da posjetiš ovaj grad.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum