Trenutno čitaš
4 načina kako vezati maramu na glavi tokom ljeta i biti šik

4 načina kako vezati maramu na glavi tokom ljeta i biti šik

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Marama kao modni detalj provlači se kroz dugu istoriju. Ovaj klasični komad se itekako pokazao funkcionalan, a s druge strane tvom outfitu će dati dašak glamuroznosti zvijezda starog Hollywooda ili dašak vintage stila. Bez napora, na jedan elegantan način podigni svoj svakodnevni izgled na viši nivo i uživaj u svom tropskom odmoru ili ljetnoj šetnji morskom obalom. Ultra ti donosi 4 popularna načina nošenja marama ovog ljeta koji će ti pomoći da postigneš izgled Audrey Hepburn i Bridget Bardot. 

Stari holivudski način vezivanja marame
Foto: outfittingideas.com

Ako se odlučiš da maramu nosiš na stari glamurozni, holivudski način, osim što ćeš svom izgledu dati jednu višu notu, takođe ćeš kosu zaštiti od sunca. Jednostavno presavij maramu na pola, stavi je labavo preko glave, a zatim je zaveži ispod brade. Za ljetnje dane odaberi šarene i razigrane boje marame ili geometrijski print koji ćeš lako kombinovati sa bež odjećom.

Vezivanje kose maramom
Foto: Pinterest

Nisko ili visoko vezivanje jednostavnog čvora oko repa i puštanjem krajeva da vise pozadi je jednostavan način da svom repu dodaš volumen i dužinu.

Napravi trake za glavu
Foto: outfittingideas.com

Veoma jednostavan način da svoj ljetni izgled upotpuniš je traka oko glave koju lako možeš napraviti od marame. Savij i zarolaj maramu i prčvrsti je ispod potiljka ili napravi mašnu na vrhu. Traka za glavu izgleda odlično bilo da se radi o kratkoj ili dugoj kosi.

Italijanski način vezivanja marame
Foto: outfittingideas.com

Zaljubljeni smo u “italijanski” način vezivanja marame. Jednostavno zamotaj maramu s krajevima na potiljku i krajeve pusti niz leđa, pošto ih zavežeš. Voila!!! Uživaj u šik izgledu koji će ti obezbijediti ovaj jednostavan način nošenja marame.

Pročitaj

 

Izvor: outfittingideas.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum