Trenutno čitaš
5 idealnih evropskih destinacija za city break ovog ljeta!

5 idealnih evropskih destinacija za city break ovog ljeta!

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Boravak u bilo kom gradu može biti jedan od najefikasnijih načina da se iskoristi kultura te zemlje. Dobra vijest je da ogroman i raznolik evropski kontinent nudi širok izbor mjesta za posjetu, od kojih se mnoga mogu smatrati prilično pristupačnima što se tiče cijena. 

Ako se pitaš gdje putovati ovog proljeća, nastavi čitati. Donosimo ti 5 najljepših i najpristupačnijih evropskih destinacija.

Vilnius

Odmah poslije Lisabona, na listi najjeftinijeg gradskog odmora u Evropi je glavni grad Litvanije, Vilnius. Ovaj šarmantni i istorijski grad je podcijenjen i izvan utabanih staza od strane većine turista, a oni koji ipak odu na putovanje nalaze se ugodno iznenađeni svime što se ovdje može doživjeti. Mnogi turisti kad dođu u Vilnius imaju osjećaj kako se nalaze u velikom selu. Ako se zaputiš malo dalje od tvrđava i dijelova gradskih zidina, pronaći ćeš mnoge podsjetnike na burnu prošlost – bilo da je riječ o arhitekturi iz sovjetskog doba ili brojnim istorijskim mjestima, koja pružaju fascinantan uvid u istoriju grada.

Foto: traveloffpath.com

Krakow

Osim što je zauzeo prvo mjesto na listi najjeftinijih mjesta u Evropi, omiljeni poljski grad takođe je visoko rangiran kao jedno od najboljih mjesta za posjetu ove godine. Ljudi vole Krakow zbog njegovog okruženja koje je bajkovito, zbog njegove bogate istorije i vanvremenske arhitekture.  Krakow je prekrasan grad s posebnom pričom. To je savršena mješavina istorijiskih znamenitosti, pristupačnih restorana, muzeja, votka barova i butika.

Foto: traveloffpath.com

Riga

Smatra se da je uz Talin, Riga jedan od naljepših gradova sjevera Evrope i vjerovatno jedan od najpotcijenjenijih gradova na evropskom kontinentu. Baltička zemlja Letonija u posljednje vrijeme privlači veliku pažnju putnika, iako je još uvijek pomalo ispod turističkog radara. Postoji mnogo razloga da posjetiš Letoniju, a posebno njenu prestonicu Rigu. Pristupačnost cijena u posljednje vrijeme privlači sve veći broj turista.

Pročitaj

Foto: traveloffpath.com

Budimpešta

Budimpešta, kao jedna od najomiljenijih urbanih destinacija u srednjoj Europi, ne štedi na ponudi. Glavni grad Mađarske procvjetao je u veoma popularnu city break destinaciju i nije ni čudo zašto. Budimpešta pruža usluge posjetiocima svih interesa, bilo da traže noćni život, kulturu ili veličanstvenost starog svijeta.

Foto: traveloffpath.com

 

Izvor: traveloffpath.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum