Ultra Zanimljivo

Zvijezde koje ne vole internet

IuteCredit
IuteCredit

U svijetu u kojem svi veoma lako mogu iznijeti svoje mišljenje o svemu i svima, nije neobično što mnoge javne ličnosti ne vole i nemaju društvene mreže. Ali, bojkot interneta? To se čini pomalo drastično.

Foto: Christopher Polk/Getty Images

Od toga da nisu htjeli učestvovati u „opasnoj mašini za reklamiranje“ do toga da su “loši u e-pošti“, slavni su naveli mnogobrojne razloge zbog kojih nisu željeli biti dio svijeta u kojem većina nas provodi velik dio vremena.

Kada je Angelina Jolie u pitanju i odnos sa „world wide web“, mržnja je možda snažna riječ. Glumičin glavni problem sa internetom je taj što nikada nije savladala kako se njim pravilno i korisno služiti. Još 2011. godine je izjavila da ju je Amazon potpuno savladao i da će se držati kupovine na licu mjesta. Ipak, možda se do danas snašla.

IuteCredit
IuteCredit

Kao i njegova bivša supruga Angelina, Brad Pitt takođe nije za internet. Davne 2009. je izjavio da se nikada nije pomirio s internetom i da se ne želi u njega „uvlačiti“. Zapravo, čini se da se potpuno razočaranje nagrađivanog glumca proteže i na računare uopšteno. Prije toga je u javnosti izjavio da jednostavno ne zna kako rade.

Getty Images

Reper Eminem još je jedna slavna osoba koja je odbila naučiti kako se koristiti računarom. U intervjuu iz 2010. objasnio je da će u suprotnom provoditi cijele dane na internetu. Da, istina je da je Marshall Mathers na Twitteru, ali u deset i više godina koliko ima profil, tvitao je oko 1000 puta. Malo za nekoga ko ima toliko toga za reći.

George Clooney je slavna osoba čija se veza s internetom zapravo temelji na mržnji prema društvenim mrežama, ali njegova su mišljenja toliko snažna da bi bilo pogrešno izostaviti ga sa liste. Glumac „Okeanovih 11“ oštro se izjasnio protiv Facebooka i Twittera, a njegove su riječi: “Mislim da je onaj ko je poznat moron, ako je na Twitteru.”

Getty Images

Iako je Drew Barrymore sada na Instagramu, to nije uvijek bilo tako. Čini se da je njen iskren pristup objavljivanju duboko ukorijenjen u nepovjerenje prema internetu. Svojevremeno je izjavila da joj se ne sviđa kompulsivni i trenutni pristup, višak informacija i nedostatak privatnosti na internetu.

Harrison Ford je poznat kao glumac bez dlake na jeziku, a kad je riječ o njegovim stavovima o internetu, nije napravio iznimku. „Najgora stvar na Internetu je što se sve i svašta može ugrabiti … Bilo kakvo smeće ide na internet“, izjavio je glumac.

 

Izvor: starsinsider.com

Slični članci

Popino prase – noćna mora za kućne ljubimce

Ultra magazin

Veliki horoskop za avgust!

Ultra magazin

Šta nam donosi Venera u Djevici – planeta ljubavi, zabave, ljepote i novca

Ultra magazin