Ultra Kreativno

Živopisni ulični mural kao zebra na pješačkom prelazu

Francuska umjetnica Camille Walala, nastoji da “širi radost kroz boju i uzorak” u svojim umjetničkim projektima. Njen rad kreće od umjetničkog smjera preko dizajna enterijera do građanske umjetnosti i instalacije. Nedavno je predstavila svoje najnovije stvaralaštvo: živopisni mural koji prometnu pješačku zonu, pretvara u živahnu i razigranu pješačku stazu za pješake.

Foto: instagram.com/camillewalala

Pod nazivom Les Jumeaux ili “Blizanci”, instalacija Walale dio je programa “White City Place” za obnovu područja zapadnog Londona. Sadrži smjelu kombinaciju geometrijskih oblika, uzoraka, boja i poučnog teksta koji pokriva pješačke prelaze.

Foto: instagram.com/camillewalala

„Sviđa mi se kad moji projekti počinju s tim elementom znatiželje. Inspirisali su me bogati arhitektonski detalji i počela sam raditi na svojoj skici, izrađujući crteže i kolaže, koji su prerasli u instalaciju većih razmjera”, kaže umjetnica.

Foto: instagram.com/camillewalala

“Dizajn Camille Walala uzbudljiv je dodatak razvoju kulturne ponude Londona. Ovo umjetničko djelo glavna je karakteristika našeg šireg umjetničkog programa i osigurava da se White City Place, obilježi kao jedan od londonskih kulturnih okruga u nastajanju i kao odredište za sebe”, dodaje izvršni direktor David Camp iz Stanhope-a.

Foto: instagram.com/camillewalala

Izvor: mymodernmet.com

Slični članci

Trikovi za jednostavno uređenje doma

Ultra magazin

Pogledaj fotografije životnih situacija sa preslatkim vjevericama u glavnim ulogama

Ultra magazin

Pogledaj nevjerovatnu sličnost ljudi i njihovih ljubimica mačaka

Ultra magazin