Ultra Popularno

Ženski likovi koji nam se najviše sviđaju u Netflix serijama

Uspjeh serije zavisi od priče i od glumaca. Sve naše omiljene serije na platormi Netflix, imaju sjajne ženske likove koji nas inspirišu, sa kojima se identifikujemo ili bismo željele da budemo kao one u nekim situacijama. Sve ove žene, koje se pojavljuju u nekim od naših omiljenih serija, imaju zajedničko to što su nezavisne, intelgentne i moćne. One jednostavno blistaju u svojim ulogama i učinile su da serije u kojima glume postanu hitovi. Sex Education, Stranger Things ili La Casa de papel ne bi bile iste bez njih.

Netflix

Maeve (Sex Education)

Ona je neko ko je u stanju da preživi svaku situaciju. Sa majkom ovisnicom i lažima, nije jednostavno ići naprijed. Međutim, Maeve, koju glumi sjajna Emma Mackey, dokazala je u ovoj seriji da dobro zna šta želi od života i da je veoma pametna, jednim dijelom zahvaljujući njenoj velikoj ljubavi prema knjigama. Naime, Maeve je veliki ljubitelj ženskih feminističkih autorki.

Netflix

Sabrina (Chilling Adventures of Sabrina)

Nemoj da te zavara njen djetinjasti izgled, jer Sabrina je moćna djevojka i u najdoslovnijem smislu magična. Dobra prijateljica, smjela i pravedna, ovu vješticu bismo voljeli imati kao prijateljicu da nam pomogne sa svojoj magičnim moćima.

Netflix

Devi (Never Have I Ever)

Lik Devi je jedan od najboljih ženskih likova koje nam je dao Netflix. Oduševljeni smo sa zabavnim likom ove mlade djevoke koja ima veliki kapacitet da se smije sama sebi i problemima sa kojima se svakodnevno suočava. Fascinirani smo njenim optimizmom.

Netflix

Eleven (Stranger Things)

Priznajemo da je komplikovano odlučiti se samo za jedan lik iz serije Stranger Things, ali Eleven je navažniji i nama jedan od najdražih likova u seriji. Napredak ove djevojčice, koju glumi Millie Bobbie Brown, jednostavno je nevjerovatan. Nevinost ujedinjena sa divljom stranom njene ličnosti, koja se pojavi kada koristi svoje moći, pretvaraju je u pravu bombu i prijateljicu koju svi želimo, jer znamo da bi nas uvijek štitila i ne bi nas nikada lagala.

Netflix

Ludovica (Baby)

Ona je prijateljica buntovnica koja te vodi na tajne zabave na koje ti nikada ne bi palo na pamet da ideš. Zabavna, hrabra i nikada se ne brine. Ludovica daje do znanja svijetu da vrlo dobro zna kako da se brine za sebe iako se negdje u dubini osjeća krhko.

Netflix

Tokio (La Casa de Papel)

Tokio je jedan od naših omiljenih likova u seriji. Neumorna i direktna, kao i meci mitraljeza koji tako često koristi. Njen lik nam se sviđa zbog snažne ličnosti i hrabrosti.

Slični članci

Tajna – Nova miniserija po istinitom događaju

Ultra magazin

Taylor Swift nadmašila Whitney Houston i postavila novi rekord američke top liste

Ultra magazin

Katy Perry prozvala ‘popularnu zabludu’ o porodiljskom odsustvu

Ultra magazin