Ultra Zanimljivo

Žene koje su okružene biljkama, žive srećnije i duže!

Kada si poslednji put otišla u šetnju parkom ili uredila svoj životni prostor sobnim biljkama? Istraživanja pokazuju, da su žene okružene biljkama srećnije i da žive duže.

Trebalo je 8 godina da naučnici donesu ovaj zaključak. Proveden dan okružen vegetacijom, povećava dugovječnost. Priroda pruža velike mogućnosti za društveni angažman i fizičku aktivnost, a šume su manje zagađene od tvog naselja.

Biljke imaju blagotvoran uticaj na mentalno zdravlje i smanjuju rizik od depresije.

Foto: unsplash

Ali, ako nemaš dovoljno vremena za šetnju parkom ili ne voliš planinarenje ili odlazak u prirodu, svakako bi trebala u svom domu, držati sobne biljke. Ovo će poboljšati tvoju produktivnost, pročistiti vazduh u tvom domu i sniziti tvoj krvni pritisak.

Foto: unsplash

Prema riječima Petera Jamesa, istraživačkog saradnika u Odjelu za epidemiologiju škole Harvard Chan, vegetacija smanjuje stope smrtnosti.

Kako spriječiti depresiju? Pobrini se da u tvom okruženju ima mnogo drveća i cvijeća.

Foto: unsplash

Biljke smanjuju rizik od respiratornih problema i raka. Ovo istraživanje je pokazalo, da žene koje su okružene vegetacijom imaju 34% manji rizik od umiranja od respiratornih problema, kao i 13% manji rizik od smrti povezane s rakom.

Biljke smanjuju smrtnost i pomažu ti da budeš aktivnija. One filtriraju hemikalije i pojačavaju tvoje mentalno zdravlje. Vegetacija ublažava efekte klimatskih promjena i optimizuje cjelokupno zdravlje.

Možeš koristiti neke biljke za pročišćavanje vazduha u tvom domu. Aloe vera, jasmin i lavanda su odlične opcije za tvoj životni prostor.

 

Izvor: healthyfoodhouse.com

Slični članci

Mladi mjesec 28. oktobra, donosi šokantne promjene!

Ultra magazin

Olimpijske igre 2020. u Japanu – od recikliranih medalja do vozila bez vozača

Ultra magazin

10 slatkih i veselih činjenica o životinjama

Ultra magazin